türk net en son haber 5 Eylül 2008Güncelleme: 05.09.2008 14:41 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Osman Pamukoğlu
Siyasi partiler
Şafak Sezer
Cem Özer
Beyaz Eşya Pazarı
Arçelik
Bakanlar ve Bakanlıklar
Ergenekon Davası
Türk Silahlı Kuvvetleri
Abhazya
Add to Google

17 Ocak 2008 Perşembe 00:44 Spor

Federasyon'un '2010 sezonu sonundaki ihaleyi 2008’in sonunda yapayım kulüpler para kazansın' kararına tepkiler

ŞANSAL BÜYÜKA: 'Bu alenen örtülü rüşvet'

Lig TV’de yayınlanan Futbol Gündemi’ne katılan Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka, şunları söyledi:

“Çok ilginç bir gelişme değil. Bu yarın yapılacak genel kurul için örtülü bir rüşvet. Üzülerek söylüyorum ki bu delegenin oyunu satın almak için yapılmış bir olay. Zaten TFF açıklamasında da tescil ediliyor ki yayın hakları 2010 sezonunun sonuna kadar DIGITURK’te. Kafa bulandırmaya gerek yok. Rekabet Kurulu onaylandı. Artık bu kararın değişmesi beklenemez. Sen diyorsun ki ‘2010 sezonu sonundaki ihaleyi 2008’in sonunda yapayım kulüpler para kazansın.’ Kulüpler alacağı avansla fazla para kazansın. Ama 2010 sonunda piyasa nasıl olacak. Konjonktür nasıl olacak? 2010 sezonu sonunda bu Süper Lig’den kaç takım kalacak? Belki 3’te 1’i düşecek onlara nasıl paylaştıracaksın. Düşen takıma ne kadar pay vereceksin?”

4 ‘VİCDANLAR BU KADAR UCUZ MU?’

“KALDI Kİ 2010’dan sonra farklı ne olacak? Yayın ihalelerindeki eksiklikler ve kaos yüzünden tüm evler receiver dolmadı mı? Bir de iki farklı kurum maç yayınlarını alırsa daha ne kadar kutu alınacak. Bu hiç düşünülmemiş, ahlaki yanı olmayan, delegelere açık bir rüşvet niteliğindedir. Delegelere ‘siz seçim kararı almayın ben EURO 2008’e gideyim belki 2010’a kadar kalırım’ deniyor. Bu vicdanlar bu kadar ucuz mu, böyle satın alınabilir mi? Ama hemen Kulüpler Birliği’nden açıklama geldi. Kardeşim sen ne yapıyorsun? Benim ürünümü nasıl böyle satarsın?”

‘DESTEK BULDUN AMA’

“BENİ destekleyin, benim üstüme çalışmayın, diye analar üstüne edilen yeminler var.. RTÜK’ü ilgilendirecek yeminler var.. Federasyon’un yarını seçim kararı olmadan atlatma düşüncesi var.. Atlatması mümkün değil.. Kendine bir medya desteği almak, güç almak, mahkemeleri ve kamuoyunu etkileyip seçimde yeniden aday olmak konusudur bu.. Haluk Ulusoy’a Ömer Güvenç bir soru sordu ve “seçim olursa ne yapacaksınız?” dedi.. “Seçim olursa girmeyeceğim” dedi.. Tamam siyasi dayatma varken haklısın da şimdi o kulüpleri de kaybettin.. Hükümete karşı inanılmaz bir şekilde kafa tuttun ve destek buldun. Kulüpler vardı arkanda.. Şimdi hiç biri yok.. Kolun kanadın kırılmış, halen bu görevde kalayım diye yanına yandaş ve destekler bulmaya çalışıyor, işin bir diğer tarafı genel kurul üyelerine rüşvet teklif ediyor.. Türk futbolunu nasıl insanlar yönetmiş.. Bu rüşvet değilse nedir?.. Bu kulüplerin hakkı.. Kulüp zaten kendi malını zamanı geldiğinde pazarlayacaktır.”

‘ULUSOY’A DESTEK KALMADI’

“ULUSOY’u önceki seçimde siyasi iktidara karşı destekleyen kulüplerin hiçbiri artık onun arkasında değil. Böyle olduğu için Ulusoy akla hayale gelmeyecek fikirler ortaya atıyor. Ulusoy federasyonu son 1-2 ay içinde hangi kulübe, hangi gerekçeyle ne kadar para göndermiş bunu açıklasın. Daha Norveç maçı için vaadedilen pirimler ödenmedi. Birçok kulübe 100 milyar 200 milyar gönderildi. Bunu biri açıklasın... Yanlış anlaşılmasın diye söylüyorum, siyasi iradeyle federasyonun gönderilmesine karşıyım ama Ulusoy taban desteğini tamamen kaybetti. Sonra kulüplere ‘sana şunu vereyim seçim kararı aldırma’ diye böyle planlar yapıyor. Ulusoy böyle değildi ama koltuk hırsı onu böyle kararlar aldırmaya zorluyor. Yanındaki akıl hocaları onu bu hale getirdi. Onlar bir daha buralara gelemeyeceğini biliyor. Koltuğun rantından faydalanmak amacında.”

‘DIGITURK SAHİP ÇIKTI’

“SON olarak şunu kesinlikle söyleyeyim 2010’a kadar DIGITURK, kayıtsız şartsız yayın haklarına sahiptir. Bu güçlü yapısıyla 2010’dan sonra da ihaleler için en büyük adaydır. Digiturk, çok güçlü bir digital platform haline gelmiştir. Bu kurumun futbola yaptığı yatırımı kim yaptı? İhaleyi kimse almazken, diğer kurumlar neredeydi? Teleon bıraktığında, ligler başlamadan önceki hafta içi ihale yapıldı. Çukurova Grubu’ndan ricacı olundu. Haluk Ulusoy’un da bu kuruma çok büyük borçları var.. Bu kurum en krizli dönemlerde bile yemedi, içmedi parayı ödedi.”

İlgili Başlıklar:
Haluk Ulusoy (66 haber)
Türkiye Futbol Federasyonu (126 haber)





Yorumlar
Melih Evren - 17.01.2008 11:25
Yiyin birbirinizi... Bu olaylar yeni değil Şansal Bey, 10 senedir bu şekilde devam ediyor. Haluk Ulusoy, Federasyonu babasının çiftliği gibi yönetiyor ama çıkarınız olduğu için susuyordunuz, ne oldu iğne size batınca mı aklınıza geldi...İyi oldu didişin bakalım

Golden Leauge'in bugün Brüksel'deki finaline davet edilen ancak 5 bin metrede Meseret Defar'a tavşanlık yapması istenen milli atletimiz, teklifi düşünmeden geri çevirdi..

Türkiye, 2009 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası elemelerinde (C) Grubu'nda yarın Belçika ile deplasmanda yapacağı karşılaşmada tarihindeki 878. maçına çıkacak.

Savunma, rakip takıma Erivan'da fazla pozisyon vermemesiyle biliniyor. EURO 2008 elemelerinde bu deplasmanda Sırbistan 5, Portekiz 3, Polonya 7, Finlandiya 6 ve Belçika 3 isabetli şut bulabildi.

Fenerbahçe ile mayıs ayında sözleşmesi bitecek olan Brezilyalı yıldızın, sarı-lacivertli kulüpten kesinlikle ayrılma kararı aldığı öğrenildi. Alex ülkesine geri dönerek eski takımı Corinthians’ta form

(A) Milli Futbol Takımı, 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'ta Ermenistan ile 6 Eylül Cumartesi günü deplasmanda yapacağı maçın İstanbul'daki hazırlıklarını tamamladı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam