|
|
25 Ocak 2008 Cuma 00:48
|
Spor
|
Alex, Fenerbahçe için NASIL DA OLMAZSA OLMAZ BİR ADAM OLDUĞUNUN farkında: Oynamadım, 10 gol attılar
Tİ'YE ALIYOR SANKİ: 'Alex oynamayınca Fenerbahçe kazanamıyor' yönündeki iddialara Brezilyalı futbolcudan tekzip geldi.
Yıldız oyuncu, Sarı-Lacivertlilerin o olmadan da kazanabileceğini belirterek, 'Ben oynamadığım halde Alanyaspor'a takımımız 10 gol attı' diye konuştu.
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı ve takım kaptanı Alex de Souza, kendisinin oynamadığı maçlarda Sarı-Lacivertliler'in kazanamadığı yönündeki yorumlara katılmadığını ifade etti. Yıldız oyuncu, Sivasspor maçının hazırlıklarını Antalya'da sürdüren takımının dün sabahki antrenmanı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sarı-Lacivertlilerin o olmadan da galip gelebildiğini söyledi.
Alex, Fenerbahçe'nin sahaya her zaman galibiyet için çıktığını belirterek şöyle konuştu: "Kaldı ki ben oynamadığım halde Alanyaspor'a takımımız 10 gol attı. Yakaladığı ve atabileceği çok sayıda gol kaçırdı. Ben olmadığım zamanlarda da buna en iyi şekilde çözüm bulacak kişi de teknik direktörümüz Zico'dur. Sakatlığımla ilgili olarak da herhangi bir sıkıntım yok. Çalışmalarıma devam ediyorum. Çalışmalarıma devam edeceğim ki, tekrar sakatlanmayayım. Gol yollarında çift ve tek forvet oynatma kararını verecek olan teknik direktörümüzdür. Bizim için tek, çift veya üç forvet fark etmez. Bizim işimiz; sahaya çıktığımız zaman görevimizi yapmak, çıkıp gol atmak, takımımızı galip getirmek."
10-3 biten Alanyaspor maçına da değinen Brezilyalı futbolcu, "Brezilya'da oynadığım bir maçta 8-0'lık galibiyetimiz vardı. 14 gollük bir maça da şahit olmuştum. Alanyaspor karşısında en beğendim gol de maçın son sayısı olan Colin Kazım'ın golü" diye konuştu.
Fenerbahçe'nin transfer gündemindeki, eski takım arkadaşı Şilili Maldonado ile ilgili de konuşan Alex, kendisiyle en son bu ay başlarında görüştüğünü belirterek, şu bilgileri verdi: "Maldonado, Santos takımıyla antrenmanlara başlayacaktı fakat daha sonra aldığım bilgiye göre, Santos takımıyla sözleşmesini feshetti. Söylentiler ve benim de aldığım haberler başka bir takımla anlaştığı yönünde. Fakat Türkiye'de de haberler çıkıyor. Bu konularda en doğru bilgiyi verecek olan kişiler yöneticilerimizdir. Yapılan yorumlar Maldonado'nun Fenerbahçe'ye geleceği yönünde. Yine çıkan haberlere göre Maldonado'nun İspanya'da bir kulüple anlaştığı yönünde. Onun için bu konuda bir şey demiyorum."
Tecrübeli oyuncu, Maldonado'nun Türkiye'de karşılaştırılabileceği bir futbolcu olup olmadığı sorusu üzerine de "Türk futbolunda Maldonado ile karşılaştırabileceğimiz, benzer tarzda bir futbolcu görmüyorum. Türkiye'de onun kalitesinde bir futbolcu yok. Defansa yakın oynayan, arkadaki oyunculara yardım edebilecek, top kalitesi yüksek, takımı atağa çıkarabilecek kapasitede yüksek bir oyuncu. Bize gelirse büyük katkı sağlar" dedi.
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nden (CAS) Prof. Dr. Massimo Coccia, gelecek yıldan itibaren yasaklı madde kullanan sporculara verilen cezanın iki katına çıkacağını bildirdi.
Ankara’dan 19.15’te kalkan özel uçak, İstanbul semalarına gelince kötü hava şartları ve yağmur yüzünden önce bir süre sallandı, sonra arka arkaya iki kez hava boşluğuna düştü.
ANKARASPOR: 0 - GALATASARAY: 0 (MAÇ SONUCU)
Avrupa'da dünkü sonuçlar şöyle:
ANELKA: TÜRKİYE'DE BENİM KAFAMA PİL ATIYORLARDI
GÜNÜN İKİ ÖNEMLİ KARŞILAŞMASI: Beşiktaş-Eskişehirspor: Hüseyin Göçek 19.00 ve Trabzonspor-Sivasspor: Selçuk Dereli 15.00
|