|
|
28 Ocak 2008 Pazartesi 00:13
|
Spor
|
Herkesin havlu attı gözüyle baktığı Galatasaray: 4 - 0
GALATASARAY YENİDEN LİDER
Turkcell Süper Lig'in 20. haftasında, deplasmanda Ankaragücü'nü 4-0 yenen Galatasaray, yeniden lig lideri oldu.
Ankara 19 Mayıs Stadı'nda mücadele ettiği Ankaragücü karşısında ilk yarıyı Hakan Şükür, Arda ve Ümit Karan'ın golleriyle 3-0 önde kapatan Galatasaray, mücadelenin son anlarında Serkan'ın golüyle farkı 4'e çıkardı ve Sivasspor'un da yenilmesiyle liderlik koltuğuna yerleşti. Sarı-kırmızılı takım, bu galibiyetle puanını 45'e yükseltti. Lider Sivasspor ile deplasmanda karşılaşan Fenerbahçe, haftanın en önemli maçında rakibini 4-1 yenerek, şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet elde etti. Alex ve Semih'in gollerine Musa ile karşılık veren ve farkı 1'e indiren ev sahibi takım, golcü futbolcu Kezman'ın attığı gollere engel olamayınca ligdeki 5. yenilgisini aldı. Bu galibiyetle puanını 44'e çıkaran Fenerbahçe, puan cetvelinde ikinci sıraya yerleşirken, 43 puanda kalan Sivasspor averajla üçüncü oldu. Zirve takibini sürdüren şampiyonluğun güçlü adaylarından Beşiktaş ise Cuma günü İnönü Stadı'nda yaptığı maçta, Gaziantepspor'u 3-1 yendi. Zurita'nın attığı golle 1-0 geriye düşen siyah-beyazlı takım, Cisse, Nobre ve Ricardinho'nun kaydettiği gollerle 3 puanın sahibi oldu. Beşiktaş, 43 puanla ligde 4. sırada yer alıyor. Toplam 29 golün atıldığı ve 4 maçı deplasman, 3 maçı da ev sahibi takımların kazandığı Süper Lig'in 20. haftasında, Bursaspor-Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor-Trabzonspor karşılaşmaları yarın oynanacak. Gol krallığı yarışmasında, Fenerbahçeli futbolcu Semih 11 golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu 10 golle Galatasaraylı Nonda ve Trabzonsporlu Gökdeniz, 9 golle Ankarasporlu De Nigris, Kayserisporlu Gökhan Ünal, Sivassporlu Mehmet Yıldız, 8 golle de Beşiktaşlı futbolcular Bobo ve Holosko ile Sivassporlu Muhammed Ali izliyor.
GALATASARAYLI İSMAİL BOUZİD ANKARAGÜCÜ'NDE
Transfer çalışmalarını sürdüren Ankaragücü'nün, Galatasaray'ın sezon başında Kaiserslautern'den transfer ettiği İsmail Bouzid ile görüşmelerde son aşamaya geldiği belirtildi. Galatasaray Kulübü ile anlaşan başkent ekibinin Cezayirli futbolcuyu da ikna ettiği ve görüşmelerde son noktaya gelindi. Sarı-lacivertli kulübün, İsmail Bouzid ile ara transfer döneminin son günü olan 1 Şubat'tan önce sözleşme imzalayacağı bildirildi. FELDKAMP: BİZ KAZANDIK
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, kazandıkları için çok mutlu olduğunu belirterek, ''Yukarıdan biri kaybetti, biz de kazandık. O nedenle bugün çok mutluyum'' dedi. Feldkamp, 4-0 kazandıkları Ankaragücü maçından sonra yaptığı açıklamada, Çarşamba günü oynanan Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçında 3-0 yenik duruma düştüklerinde, taraftarların ''beş, beş'' diye bağırmalarının kendisini çok üzdüğünü belirterek, ''O gün rezil olduk. Sanırım bundan oyuncularımız da etkilenmiş. Çok gayretliydiler. Saha şartlarıyla da iyi mücadele ettik ve çabuk oynamayı bildik'' diye konuştu. Basın mensuplarının transferle ilgili ısrarlı sorularına karşın, ''Bu gece kimseyi yollamıyoruz, kimse de gelmiyor'' ifadesini kullanan Feldkamp, şu an kadrosunun eksik olduğunu ve istese de kimseyi yollayamayacağını belirtti. Transfer konuşmak istemediğini, bugün galibiyetin mutluluğunu yaşamak istediğini söyleyen Feldkamp, ''ara transfer döneminde oyuncu alınmazsa giderim'' şeklindeki açıklamasının şaka olduğunu, çünkü o dönemde Emre'yi kadrolarına kattıklarını ifade etti. Alman teknik adam, Sabri'nin kadro dışı kalmasına ilişkin sorular üzerine ise, ''Sabri'nin menajeri teklifler olduğunu söyledi. Bakacağız, değerlendireceğiz. Oyuncu ile ilgili o an doğru kararı verdiğimi düşünüyorum'' diye konuştu. Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise yaptığı değerlendirmede, Galatasaray karşısında kötü oynadıklarını belirtti.
ANKARAGÜCÜ: 0 - GALATASARAY: 4 Süper Lig'de oynanan maçta Galatasaray, Ankaragücü'nü deplasmanda 4-0 yendi. 49. dakikada kullanılan korner atışında Ümit Karan'ın aşırdığı topu, arka direkte bekleyen Hakan Şükür kafayla Serkan'ın üstünden ağlara göndermek istedi, ancak meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı. 63. dakikada, İlkem'in soldan yaptığı ortada topla buluşan Diawara'nın kafayla vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti. 70. dakikada, Galatasaray ceza sahası önünde Diawara ile verkaç yapan Bebbe'nin sert şutunda, top az farkla auta çıktı. 77. dakikada Arda'nın ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Hakan Şükür'ün vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Serkan'da kaldı. 85. dakikada, İbrahim Ege'nin ceza sahasının dışından vuruşunda, top az farkla auta çıktı. 88. dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanına gönderdiği topu Ümit Karan, Serkan'ın önüne bıraktı. Bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlak bir kez daha Ankaragücü fileleriyle buluştu: 0-4. Karşılaşmayı Galatasaray 4-0 kazandı. Stat: Ankara 19 Mayıs Hakemler: Bülent Demirlek xx, Bahattin Duran xx, Serkan Akarca xx Ankaragücü: Serkan x, Tolga x, Krita xx, Da Silva x, Paulauskas x (Dk. 46 Şevki x), Gökhan x, İbrahim Ege xx, Murat Duruer x (Dk. 46 Diawara x), İlkem x, Bebbe x, Jaba x Galatasaray: Orkun xx, Uğur xx, Emre xx, Servet xx, Volkan xx, Serkan Çalık xxx, Mehmet Topal xxx, Mehmet Güven xx (Dk. 81 Bouzid ?), Arda xxx (Dk. 88 Carrusca ?), Ümit Karan xx, Hakan Şükür xx Goller: Dk. 36 Hakan Şükür, Dk. 41 Arda, Dk. 43 Ümit Karan, Dk. 88 Serkan (Galatasaray) Sarı kartlar: Dk. 89 İbrahim Ege, Dk. 89 Tolga (Ankaragücü)
Alman ikinci liginden birinci ligine çıkan 1. FC Köln takımında oynayan Ümit Özat'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
UEFA KUPASINDAKİ RAKİPLER BELLİ OLDU: 2'Sİ KOLAY, BİRİ ZOR GÖRÜNÜYOR
Milli Takım’ın Ermenistan ve Belçika maçlarının aday kadrosu açıklandı. Fatih Terim, aday kadroya sürpriz olarak Antalyaspor’dan Uğur Kavuk, Gaziantepspor’dan Mehmet Polat ve Denizlispor’dan Çağlar Bi
Monaco'da oynan UEFA Süper Kupası'nda Rus temsilci Zenit, İngiliz Manchester United'i 2-1 yendi ve kupayı müzesine götürdü. Tekke, 90 dakika yedek kulübesinde oturdu.
|