|
|
16 Şubat 2008 Cumartesi 00:53
|
Spor
|
NE ULUSOY ORADAYDI NE DE HASAN DOĞAN... Federasyon'da başkansız devir teslim
Futbol Federasyonu'nun önceki gün gerçekleştirilen seçimli genel kurul toplantısının ardından, yönetimde devir teslim İstanbul'da yapılırken, törene Haluk Ulusoy ile Hasan Doğan katılmadı.
Federasyonun Levent'teki binasında eski başkan Haluk Ulusoy ile yeni başkan Hasan Doğan'dan yoksun bir şekilde yapılan devir teslim, Ulusoy döneminin başkan vekili Affan Keçeci ile yeni başkan Doğan'ın yönetiminde başkan vekilliği yapacak olan Lütfi Arıboğan arasında gerçekleştirildi.
Devir teslim töreninde ilk sözü olan Affan Keçeci, yeni yönetim kuruluna başarılar dileyerek, "Futbol Federasyonu'nu, göreve başladığımız noktadan daha yukarı taşıdık. Yeni yönetim kurulunun da bu noktayı daha yukarı çekeceğine inanıyorum." dedi. Keçeci, 19 Ocak 2006 tarihinde göreve gelen Haluk Ulusoy başkanlığındaki yönetim kurulunun, dünkü genel kurul sonrası görevi Hasan Doğan başkanlığındaki yeni yönetim kuruluna devrettiğini hatırlatarak, "Bu tip hizmetlerin bir nöbet olduğunu düşünenlerdenim. 21 aylık görev süresi içinde çok önemli projelere imza attık. Birçok önemli proje de şu anda hizmete girmek üzere. Futbol Federasyonu'nu belli bir noktaya getirdik. Yeni yönetim kurulu da bu noktayı daha yukarı taşıyacaktır. Bu yönetim kurulundan sonra gelecek yönetimler de çıtayı daha yukarılara çekeceklerdir." diye konuştu.
Affan Keçeci, bilgilerini, becerilerini, en önemlisi de ailelerinden aldıkları zamanı Türk futbolu için kullandıklarını, bunun da gururunu ve onurunu yaşadıklarını ifade etti. Keçeci, 2 yıl birlikte görev yaptıkları yeni başkan vekili Lütfi Arıboğan'ın kendilerini gayet iyi tanıdığını anlatarak, şöyle devam etti: "Bizler de Arıboğan'ı gayet iyi tanıyoruz. Hasan Doğan başkanlığındaki 37. dönem yönetim kurulunun Türk futboluna hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Lütfi Arıboğan'ın da şunu yeni yönetim kuruluna iletmesini istiyorum. Kendimi bildim bileli sporun içindeyim. Bilgim ve becerim konusunda bana sorulacak her konuda 24 saat hizmetlerindeyim. Amaç tek; Türk futboluna hizmet etmek. Hiçbir Türk vatandaşı bundan kaçamaz. Bu bakımdan ben aynı duyguları ilk günkü gibi taşımaktayım. Her türlü fedakarlık yapmaya hazırız. Yeni yönetimdeki arkadaşlarımın da aynı duyguları taşıdıklarını düşünüyorum."
Futbol Federasyonu'nun yeni yönetim kurulunda başkan vekilliği görevini yapacak Lütfi Arıboğan ise sorumluluklarının bilinciyle bugün göreve başladıklarını belirterek, ''Türk futbolunu mali ve sportif olarak hak ettiği yerlere getirebilmek için her çalışmayı, organizasyonu, projeyi gerçekleştirmemiz gerektiğinin bilincindeyiz.'' dedi. Bugüne kadar Futbol Federasyonu'nda başkan ve yönetici olarak görev yapan herkese teşekkür eden Arıboğan, ''Futbol Federasyonu, Türkiye'nin en büyük spor kurumudur. Türk futboluna hizmet açısından çok önemli bir dönemdeyiz.'' dedi.
Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, yeni oluşturulan yasayla futbolun özerkliği konusunda büyük bir adım attıklarını söyledi. Yeni yönetime başarılar dileyen Bakan Başesgioğlu, "Daha önceki yönetim kuruluna futbola yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Biz, yaptığımız yasayla futbolun özerkliği konusunda önemli bir adım attık. Futbol, bundan sonra kendi dinamikleri içinde ve kendi aktörleri tarafından yönetilecek. TFF Yönetim Kurulu'nun sorumlulukları daha da arttı. TFF Genel Kurulu, adeta futbolun parlamentosu oldu. Önlerinde önemli görevler var. Ekonomik yapılar düzeltilmeli ve Milli Takım'ın 2008 Avrupa Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlanması sağlanmalı. Yönetim de bu görevlerin bilincinde." diye konuştu. Türk futbolunun en iyi şekilde organize edilmesi için devlet olarak ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen Başesgioğlu, "Başta yasal düzenlemeler olmak üzere devlet olarak üzerimize düşeni yapacağız. İlk olarak kulüpler yasası çıkmalı. Mevcut Dernekler Kanunu ile olmuyor. Daha önceki tecrübelere göre yeni bir yasa çıkarılmalı. Türk futbolunun kurumsal bir yapıya ihtiyacı var." dedi.
Fenerbahçe Futbol Takımı, 2008-2009 sezonu hazırlıkları kapsamında 15 günlük kamp için Avusturya'ya gitti.
Beşiktaş'ı karıştıran kavga sonrası İbrahim Üzülmez'i arayan kaleci Rüştü, "Yaşananlara inanamadım. Seni daha haklı görüyorum ama keşke sorunu konuşarak çözseydiniz" dedi
HEMEN ARKASINDAN DA EŞİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ AMA KURTARILDI: Doktorların 1.5 saatlik tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı
Almanya 1. Ligi Bundesliga ekiplerinden Schalke 04'te oynayan Halil Altıntop'un, Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'i eleştirerek, "Kariyerim ile ilgili karar almasına izin vermeyeceğim."
Dün sarı-kırmızılı kulüple iki yıllık resmi sözleşme imzalayan Kewell, "Oynadığım futboldan zevk almak isterim. Burada bunun gerçekleşeceğine inanıyorum" dedi
|