|
|
06 Mart 2008 Perşembe 10:13
|
Spor
|
Siyah-beyazlıların 38 galibiyetine karşılık, kırmızı-siyahlıların yalnızca 5 galibiyeti bulunuyor
Beşiktaş ile Gençlerbirliği, yarın yapacakları maçla birlikte, lig tarihinde 70. kez karşı karşıya gelecek. TÜRKİYE KUPASINI İSTEYEN CİM BOM'UN BİR GÖZÜ DE BU MAÇTA OLACAK
İki takım arasında şimdiye dek yapılan maçlarda siyah-beyazlıların 38 galibiyetine karşılık, kırmızı-siyahlıların yalnızca 5 galibiyeti bulunuyor. Taraflar, 26 maçta ise beraberliği bozamadı.
Lig maçlarında Beşiktaş'ın toplam 105 golüne, Gençlerbirliği 46 golle karşılık verebildi.
İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Beşiktaş 1-0 kazanmıştı.
Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında genel toplamdaki galibiyet üstünlüğünü, Ankara'daki maçlarda da gösterdi.
Siyah-beyazlılar, başkentte yapılan 34 lig maçının 17'sini kazanırken, 4 kez yenildi, 13 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.
Ankara'da siyah-beyazlılar 54, kırmızı-siyahlılar ise 26 gol attı.
Geçen sezon Ankara'da yapılan lig maçını Beşiktaş 2-0 kazanmıştı.
Manchester United'ın Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo, bu yılki 'Altın Top' (Ballon d'Or) ödülünü aldı.
Fenerbahçe ile mahkemelik olan Aurelio Türk taraftara mesaj gönderdi:
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA Kupası’na kalarak Şampiyonlar Ligi’nde yaşanan üzüntüyü biraz hafifletmek istediklerini söyledi.
Hacettepe Başkanı Kalemci, Galatasaray maçının hakemi Abay’ın ’yanlış futbolcuya kart’ gösterdiğini raporuna yansıtacağından emin olduğunu söyledi.
Hacettepe maçının son bölümünde topu sektirerek süren Lincoln’e Erdoğan Arıca’nın yanı sıra Galatasaraylı oyuncular da tepki gösterdi.
Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan (MHK) yapılan açıklamaya göre, 14. hafta maçlarının hakemleri şöyle:
|