|
|
08 Nisan 2008 Salı 09:51
|
Spor
|
Galatasaray ve Beşiktaş yönetimleri 'hakemlere tepki gösterdi'... Hakemler de TEPKİ GÖSTERENLERE TEPKİ GÖSTERİYOR
HAKEMLERDEN ELEŞTİRİLERE YANIT
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Yönetim Kurulu (TFFHGD), her kulübün kendi düşünceleri, istekleri ve arzuları doğrultusunda Türk futbolunu yönlendirmeye çalışmasının, sadece kendi çıkarlarını düşünmesinin, futbolu kaosa götürmekten başka bir işe yaramayacağını bildirdi.
TFFHGD'nin yazılı açıklamasında, hafta sonu oynanan bazı müsabakalardan sonra hakemlerin ve camiaları hakkında yapılan acımasızca eleştirilerin büyük boyutlara ulaştığı belirtilerek, müsabakayı yöneten hakemle ilgili spekülasyon yapılmasının, yaptığı var sayılan hatalarından ötürü görevi bırakmaya çağrılmasının, kurumları hiçe sayıp kişilerce cezalandırılmaya kalkılmasının Türk futbolu açısından düşündürücü olduğu kaydedildi, hukuki haklarını koruyacakları da bildirildi.
Bild gazetesi, 'Bir düşünün evinize geliyorsunuz ve evinizde tanımadığınız kişiler oturuyor' dediği haberine 'GalaSTRESsaray' başlığını attı.
Manchester United'ın Portekizli futbolcusu Cristiano Ronaldo, bu yılki 'Altın Top' (Ballon d'Or) ödülünü aldı.
Fenerbahçe ile mahkemelik olan Aurelio Türk taraftara mesaj gönderdi:
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA Kupası’na kalarak Şampiyonlar Ligi’nde yaşanan üzüntüyü biraz hafifletmek istediklerini söyledi.
Hacettepe Başkanı Kalemci, Galatasaray maçının hakemi Abay’ın ’yanlış futbolcuya kart’ gösterdiğini raporuna yansıtacağından emin olduğunu söyledi.
|