|
|
22 Nisan 2008 Salı 07:55
|
Spor
|
Eğer Galatasaray'ın forveti Hakan Şükür olursa? - Top taşımakta ve yerden 'birebir'lerde başarılı olamaz
Peki Kezman tek forvet çıkarsa? - F.Bahçe Kezman'la ileride top tutamaz. Emre ve Servet'in karşısında fizik olarak hiç şansı yok. ÖMER ÜRÜNDÜL, Sabah gazetesindeki köşesinde iki takımın karşılıklı oynayacak futbolcularını karşılaştırdı:
KALECİLER AYKUT formuyla görevi Orkun'dan alışının doğru karar olduğunu gösteriyor. Son 7 lig maçında 1 gol yedi. VOLKAN, Milli Takım deneyimiyle güven veriyor. Bu sene bu tür maçlara çok alıştı.
STOPERLER EMRE-SERVET ikilisinin hırslı futbol stilleri, Galatasaray'ın 21 sezon sonra en az gol yediği dönemi yaşamasında etken. Topu oyuna sokmada sıkıntıları var. EDU-LUGANO tandemi takımın oturmuş görev alanlarından. Birbirlerini iyi tanıyor, eksiklerini biliyorlar. Kolay kart görüp hücumdan ağır dönmeleri sorun.
GS SAĞ KANAT 6 SABRİ-BARIŞ ikilisi savunmada iyi. Rakibin Gökçek ve Uğur'la etkili olduğu sol kanadın hücum gücünü düşürebilirler ama Arda yardımı olmadan hücumda çok etkili olamazlar.
FB SOL KANAT VEDERSON-UĞUR, Sabri ve bazen o bölgeye kayan Arda'yı kontrolde zorlanabilirler. Ama hücum güçleriyle Barış'ı da, Sabri'yi de 'kartlık' yapabilirler. Özellikle Uğur'un form durumu F.Bahçe için belirleyici etkenlerden.
GS SOL KANAT ARDA - HAKAN: G.Saray'ın en etkili ismi olan Arda defansa da yardıma geldiğini Kadıköy'deki kupa maçında gösterdi. Deivid ile birbirlerini perdelerler. Hakan Balta, rakibin etkili sağı nedeniyle daha çok savunmada kalır. Duran toplarda boy avantajını kullanabilir.
FB SAĞ KANAT GÖKHAN-DEIVID: Gökhan'da düşüş var. Önünde Arda olacağından etkili çıkışlarının sayısı azalacaktır. Deivid'in içeri girmesi onu yalnız bırakabilir. Kilit isimlerden Deivid kanattan değil ama içeriden hücum girişimlerinde etkili olabilir.
BEYİNLER LİNCOLN Tek forvetin arkasında verimi artar. Alex'ten daha fazla kanatlara gidiyor ve markajdan kurtuluyor. Kondisyon eksiği en önemli handikapı.
ALEX Mehmet Topal'ın karşısında iki maça çıktı. İkisinde de etkisizdi. Forvet arkasında istediği pas bağlantılarını kuramayabilir. Duran top etkinliği en önemli avantajı.
ÖN LİBEROLAR TOPAL-AYHAN: Mehmet Topal'ın müthiş formu Ayhan ile artacaktır. Savunma yönünde çok faydalı olurlar. Ancak hücum tarafında aynı etkinliği göstermeleri zor görünüyor. SELÇUK-AURELİO: İkisinin de rakip 'görevdaşları'ndan farkı, hücumda daha etkili olmaları. Bu üstünlük ibreyi Fenerbahçe'nin lehine çevirebilir.
FORVETLER KEZMAN tek forvetli sistemde oynayamadığını defalarca ispatladı. F.Bahçe Kezman'la ileride top tutamaz. Emre ve Servet'in karşısında fizik olarak hiç şansı yok. HAKAN: Ümit Karan oynayamayacak durumdaysa tek forvet Hakan çıkar. Top taşımakta ve yerden 'birebir'lerde başarılı olamaz.
Sergen, başkan adaylığı için 'Çocukluk yıllarında Mecidiyeköy semtinin bana sunmuş olduğu maddi-manevi desteğe hizmetlerimle karşılık vermek istiyorum' dedi.
Taraftar grubu Çarşı, internet sitesinden DOSTA DÜŞMANA mesaj verdi,
29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda atletizmde, erkekler 4x100 metre bayrak yarışının favorileri arasında yer alan ABD, elenerek büyük bir sürprize imza attı.
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Blackburn Rovers, Tugay’dan sonra 2. Türk olarak Servet Çetin’i istiyor.
Galatasaray-Denizlispor maçını Mustafa Kamil Abitoğlu, Gaziantepspor-Fenerbahçe maçını Yunus Yıldırım, Antalyaspor-Beşiktaş maçını ise Bünyamin Gezer yönetecek.
Usain Bolt, 100 metrede kendisini çok zorlamamasına karşın dünkü yarışta daha hırslı gözükmesini, 200 metrenin kendisi için daha önemli olmasına bağladı.
|