türk net en son haber 5 Eylül 2008Güncelleme: 05.09.2008 19:01 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Osman Pamukoğlu
Siyasi partiler
Şafak Sezer
Cem Özer
Beyaz Eşya Pazarı
Arçelik
Bakanlar ve Bakanlıklar
Ergenekon Davası
Türk Silahlı Kuvvetleri
Abhazya
Add to Google

12 Mayıs 2008 Pazartesi 11:20 Spor

Bernie Eclestone, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e SEYİRCİSİZLİKTEN YAKINDI

4’üncü kez İstanbul’da yapılan Formula 1 Turkey Grand Prix’inin startını veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, F1’in patronu Bernie Eclestone’un seyirci isyanı ile karşılaştı.

Hürriyet gazetesinden EMRE ÖZPEYNİRCİ yazıyor:

Gül, Ecclestone’ye, "Türkiye’nin tanıtımı için çok önemli bir organizasyon yapıyorsunuz. Teşekkürler" dedi. Ecclestone ise bunun üzerine Abdullah Gül’e, "Ama gördüğünüz gibi seyirci az" yanıtını verdi.

FORMULA 1’in (F1)patronu Bernie Eclestone, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ’seyirci’ isyanında bulundu. Bu hafta dördüncü kez İstanbul Park’ta düzenlenen ’Petrol Ofisi Formula 1 Turkey’ Grand Prix’inin startını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi. Start öncesi piste inip takım ve pilotlara başarı dileyen Gül, Ecclestone’ye, "Türkiye’nin tanıtımı için çok önemli bir organizasyon gerçekleştiriyorsunuz. Teşekkürler" dedi. Ecclestone ise bunun üzerine Gül’e, "Ama gördüğünüz gibi seyirci az" isyanında bulundu.

Anneler günü etkisi

Tüm dünyadan 3 milyara yakın kişinin seyrettiği ve Türkiye’nin tanıtımı açısından büyük öneme sahip olan Formula 1’in İstanbul’da ağustos ayından mayıs ayına çekilmesi istenilen ölçüde seyirci artışı sağlamadı. Seyirci azlığında anneler gününün de etkisi olduğu kaydediliyor. Gül, Felipe Massa’ya birincilik kupasını da verdi. Gül’e İstanbul Park’da Spordan sorumla Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve milletvekilleri eşlik etti. 4 yıldan bu yana ilk kez bir Türk Cumhurbaşkanı Formula 1’e katılırken, yeterli tanıtımın yapılamaması yüzünden tribünlerin boşluğu dikkat çekti.

En düşük seyirci

Geçtiğimiz yıl Ecclestone’nin işletmesini aldığı İstanbul Park’ı 2007 yılında toplam 3 günde 70 bin kişi izlerken, bu yıl bu rakamın düştüğü gözlerden kaçmadı. Böylece 4’üncü yılında Formula 1 en düşük seyirciyle İstanbul’da yapılmış oldu. Bu da Ecclestone’nin isyan etmesine sebep oldu. Diğer taraftan Abdullah Gül’ün son anda Formula 1’e katılma kararı İstanbul Park yetkililerini zor durumda bıraktı. Gül’ün katılacağını öğrenen bakan ve milletvekillerinin de İstanbul Park’a gelmek istemesi sonucunda protokol sıkıntısı yaşandı.

İlgili Başlıklar:
Bernie Ecclestone (4 haber)
Formula 1 (87 haber)






Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim; Erivan'da basın mensuplarının sorularını cevapladı... TERİM ŞUNLARI SÖYLEDİ:

Erman Toroğlu, Cumhurbaşkanı Gül'ün Ermenistan'a gitmesini eleştiren Baykal'a tepki göstererek, 'Deniz Baykal, her zamanki gibi muhalefet yapıyor' dedi.

Golden Leauge'in bugün Brüksel'deki finaline davet edilen ancak 5 bin metrede Meseret Defar'a tavşanlık yapması istenen milli atletimiz, teklifi düşünmeden geri çevirdi..

Türkiye, 2009 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası elemelerinde (C) Grubu'nda yarın Belçika ile deplasmanda yapacağı karşılaşmada tarihindeki 878. maçına çıkacak.

Savunma, rakip takıma Erivan'da fazla pozisyon vermemesiyle biliniyor. EURO 2008 elemelerinde bu deplasmanda Sırbistan 5, Portekiz 3, Polonya 7, Finlandiya 6 ve Belçika 3 isabetli şut bulabildi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam