|
|
28 Mayıs 2008 Çarşamba 09:14
|
Spor
|
Kartal, Gebze'de oynamayı düşünüyor
İnönü Stadı'nı yıkıp yerine 50 bin kişilik yeni bir stat yapmak isteyen Beşiktaş, gerekli izin için girişimlerini sürdürüyor.
Siyah-Beyazlı kulüp, bu süreçte maçlarını oynayabileceği alternatif statlarla ilgili de projeler üretiyor.
Daha önce Kasımpaşa, Zeytinburnu ve Maltepe statlarını düşünen yönetim, bu kez de yeni yapılan 25 bin kişi kapasitelik Gebze Stadı'nı değerlendirmeye aldı.
Başkan Yıldırım Demirören'in mayıs ayı içinde İnönü'yü yıkacaklarını kaydetmesine rağmen tarihî eser statüsünde olan İnönü Stadı için Anıtlar Kurulu'ndan izin alınması gerekiyor.
Resmî işlemlere başlayan Beşiktaş yönetimi, bu iznin çıkması halinde yeni stat için ilk kazmayı vuracak. Yeni İnönü'nün inşaatının 18 ayda bitirilmesi planlanıyor. Bu süre içinde Siyah-Beyazlı takımın maçlarını oynayacağı alternatif sahalar olarak Kasımpaşa ve Zeytinburnu ön plana çıkmış; ama 10 bin kişilik Kasımpaşa'da karar kılınmıştı. Fakat taraftarların baskısı, yönetimin fikrini değiştirmesine sebep oldu. Yönetim de gündemine Gebze'de yapılan 25 bin kişilik yeni stadı aldı. Üstü tamamen kapalı olan ve modern hale getirilen stat için araştırmalar başladı. Yönetimde, 45 dakikalık yolun çok büyük bir sorun olmayacağı ve maçların burada oynanması halinde tribün gelirinin de artabileceği fikri ağırlık kazandı. Gebze'de oynanacak maçlar için taraftarların organize edilme işi de Anadolu yakasındaki Pendik ve Kartal Beşiktaşlılar Derneği ile 100. Yıl Beşiktaşlılar Derneği'ne düşecek. Böylece Anadolu yakasındaki taraftarların da faal hale getirilmesi planlanıyor.
Beşiktaş, yeni sezon için 26 Haziran'da toplanıyor
Beşiktaş, 26 Haziran'da top başı yapacak. 2 Temmuz'da Avusturya'nın Leogang bölgesine gidecek ve 16 Temmuz'a kadar 4 hazırlık maçı oynayacak Kartal, sonrasında İstanbul'a dönecek. 23 Temmuz'da Avusturya'nın Loipersdorf bölgesine gidecek ve 3 maç yaptıktan sonra 5 Ağustos'ta yurda gelecek.
Kalkavan: Yönetime talip olacak kaliteli bir ekip var
Beşiktaş camiasının önde gelen isimlerinden İhsan Kalkavan, başkanlığa aday olup olmayacağına ilişkin sorulara açıklık getirdi. Kalkavan, "Arkadaşlarımızla yönetimle ilgili konuşuyoruz. Beşiktaş'ta bundan sonraki seçimlerde yönetime talip, çok kaliteli bir ekip var. Kartal'ın yarınları güzel olacak." dedi.
Fransız ekip Lyon'un Ganalı defans oyuncusu John Mensah Galatasaray'ın teklifi çok iyi olursa gelebileceğinin altını çizdi.
Nihat'ın menajeri, Beşiktaş'ı şok eden açıklamasında 'Askerlikten sonra ne olacağı belli olmaz. Oturulur, konuşulur' dedi.
İspanya’dan dönen ve Beşiktaş’a katılan Nihat Kahveci dün Ekrem Dağ ile birlikte sağlık kontrolünden geçti.
Antrenmanı, 'Bugün de size güzel bir çalışma programı hazırladım' diye başlatan Alman teknik adam, 'Hepinizin gülmesini istiyorum. Çünkü güle oynaya çalışmalıyız' dedi.
Komando Binbaşı Ayşe Kil Erten, iki çocuk annesi ve iyi bir keskin nişancı...
İşte Rıdvan'a göre Fener'in aldığı EN İYİ FUTBOLCU ve nedenleri...
|