|
|
06 Haziran 2008 Cuma 10:10
|
Spor
|
SERİ, 7 MAÇLIK... NBA'de final serisinin ilk maçı bu: BOSTON CELTICS, LOS ANGELES LAKERS'I YENDİ
ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) final serisinin ilk maçında Los Angeles Lakers'ı 98-88 yenen Boston Celtics, seride 1-0 öne geçti.
Boston'da, TD Banknorth Garden'da yapılan ve 18 bin 624 seyircinin izlediği karşılaşmada, Kevin Garnett ve Paul Pierce'ın başarılı oyunlarıyla sonuca ulaşan Celtics, son 21 yıldır ilk kez mücadele etme şansı bulduğu final serisinde 1-0 öne geçmeyi başardı.
Double-double yapan Kevin Garnett 24 sayı ve 13 ribauntla takımının en skorer ismi olurken, Paul Pierce 22 sayı, Ray Allen 19 sayı, 8 ribaunt ve 5 asist, Rajon Rondo ise 15 sayı, 5 ribaunt ve 7 asistle galibiyete katkıda bulundu.
Lakers'da ise bir türlü istediği performansı yakalamayan ve maçın büyük bölümünde oyunun ritmini yakalayamayan Kobe Bryant 24 sayı üretti. Derek Fisher ve Pau Gasol'ün 15'er, Lamar Odom'ın da 14 sayısı yenilgiyi engelleyemedi.
İkinci maçı 9 Haziran Pazartesi günü TSİ sabaha karşı yapılacak 7 maçlık seride 4 galibiyete ulaşan takım şampiyon olacak.
14'de Uğur İnceman, 44'de Serdar Özkan, 58'de Bobo ve 86'da Tello, Beşiktaş adına GOL ŞOV yaptılar.
Beşiktaş, UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında Bosna Hersek'in NK Siroki Brijeg takımını 4-0 mağlup ederek, bir üst tura yükseldi.
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi Grup Eleme Maçları programı belli oldu. İşte o takvim:
Beşiktaş ile NK Siroki Brijeg, UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya. İlk 45 dakika Beşiktaş'ın tek gollü üstünlüğüyle sona erdi.
Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde grup kuraları Monaco'da çekildi. Fenerbahçeli yöneticiler ve Emre Belözoğlu rakiplerini değerlendirdi:
Beşiktaş, Bosna Hersek'in NK Siroki Brijeg takımıyla yapacağı UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında Avrupa kupalarındaki 128. karşılaşmasına çıkıyor.
|