türk net en son haber 4 Temmuz 2009Güncelleme: 04.07.2009 22:16 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Galatasaray
    Abdullah Gül
    Adapazarı - Sakarya
    AKP
    Recep Tayyip Erdoğan
    Yaşlı Nüfus
    Michael Jackson
    THY
    Orman Yangınları
    Aile İçi Cinayet
    Add to Google
    07 Haziran 2008 Cumartesi 09:59 Spor

    Scolari: BEN VE OYUNCULARIM FATİH TERİM'E BÜYÜK DEĞER VERİYORUZ

    2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarın Türkiye ile gruptaki ilk maçına çıkacak olan Portekiz'in Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari, bütün oyuncularına teşekkür etti.

    Scolari, maçın yapılacağı Stade De Geneve'de düzenlediği basın toplantısında, tüm Portekizliler'e seslenerek, ''Tıpkı 2000 yılında olduğu gibi kenetlenme zamanıdır'' dedi.

    Scolari, Portekiz için başarının yarın en azından bir beraberlik olduğunu belirterek şöyle konuştu:

    ''Benim bütün oyuncularım ve ben, Fatih Terim'e büyük saygı duyuyoruz. Özellikle onunla çalışan oyuncularım kendisine hayranlık duyuyorlar. Böylesine dünyada hayranlık ve saygı kazanmış bir teknik adamın oyuncuları da başarılı olur. Ama bizim hedefimiz yarın kazanmak. En azından bir beraberlik olacak. Bu şampiyonada Cristiano Ronaldo'ya hem insan olarak, hem de futbolcu olarak çok güveniyorum. Ronaldo zorluklarla başa çıkabilecek bir futbolcudur. Spekülasyonların da performansını etkileyeceğini sanmıyorum.''

    Türkiye maçında sahaya çıkacak 11'le ilgili kafasında hiçbir şüphe olmadığını ifade eden Brezilyalı teknik adam, ilk 11'de sürpriz bir futbolcuya yer vermediğini söyledi.

    TERİM: HAYAL EDİLEMEYEN HEDEFLERE ULAŞTIK

    Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde yarın Portekiz ile yapacakları maç için, ''1955 yılından beri Portekiz'e galip gelememiştik. Ama biz çok zor işi çevirdik, bunu da çevirebiliriz'' dedi.

    Terim, maçın oynanacağı statta düzenlediği basın toplantısında, bu büyük festivalin tadını çıkarmaya geldiklerini belirterek, ''Bugüne kadar birçok kişinin hayal edemediği hedefler koyduk ve bu hedeflere ulaştık. 1996 yılında ilk kez katıldığımız Avrupa Futbol Şampiyonası'nda puan alamamıştık, ama son torbadan girdik ve finallere gittik. Bu da büyük bir hayalin gerçekleştirilmesiydi. Şimdi ise bu turnuvada final oynamaktan başka şeyin bize yakışmayacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

    Finale çıkmayı hedeflediklerini ve bunu da başarabilecek durumda olduklarını dile getiren Terim, Portekizli futbolcu Nuno Gomes'in kendisi hakkındaki düşüncelerinin hatırlatılması üzerine duygulanarak, ''Nuno Gomes çok önemli bir oyuncu. Kişilik olarak da önemli. Kendisiyle Fiorentina'da çalışmaktan mutluluk duydum. Nuno Gomes'in turnuvanın en başarılı oyuncusu olmasını, ama bizim kalenin de ona kapalı olmasını diliyorum'' ifadelerini kullandı.

    Portekiz maçını kaybetmenin Türkiye açısından her şeyin bittiği anlamına gelmeyeceğini vurgulayan deneyimli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Kadromuzda her biri birbirinden değerli 23 futbolcumuz var. En önemlisi ise bir oyun yapımız ve bu yapıya uygun futbolcu kadromuz var. Bizim kazanmamızın sürpriz olacağını söylüyorlar. Portekiz takımı birbirinden kaliteli Avrupa'nın en formda futbolcularından kurulu bir ekip. Kazansak da kaybetsek de Portekiz maçına hazırız.''

    Fatih Terim, teknik adamların oyuna katkısının çok önemli olacağına dikkat çekerek, ''Teknik adamlar, teknik, taktik, sistem ve oyun anlayışı bakımından takımları için etkili silahlardır. Teknik adamların böyle turnuvalarda oyun kötü giderken müdahale etmeleri en büyük katkıdır. Oyuncu değiştirmek gibi veya oyuncunun oyun içerisindeki yerini değiştirmek gibi'' dedi.
    Bu tür büyük şampiyonalarda, başarıya aç olmanın avantaj olabileceğini anlatan Terim, ''Eğer iyi bir takımınız varsa, futbolcularınız özverisiyle deneyim eksikliklerini kapatıyorlarsa, başarıya aç bir ekibe de sahipseniz, başarıya aç olmak bazen sizi avantajlı duruma getirir'' diye konuştu.

    Ronaldo gibi büyük bir yıldızın mutlaka marke edilmesi gerektiğini vurgulayan Terim, ''Ronaldo'yu şu oyuncumuz tutar, bu oyuncumuz tutar demiyorum. Ancak mutlaka önlem alınması, durdurulması gereken bir oyuncu'' ifadelerini kullandı.

    Terim, tüm cezalara rağmen bu şampiyonaya katılmayı hak ettiklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

    ''Bizim çok önemli bir düşüncemiz var. Biz bu önemli şölene renk katmaya geldik. Tüm seyircilerimiz bu güzel şölenin keyfini çıkarsın. Böyle bir ortamda bulunmak, kaybetmek veya kazanmaktan daha önemli. Biz Portekiz'in bayraklarını çıkartıp, yerine Türk bayrakları astırmaya çalışacağız. Önemli olan fair-playdir.''

    İlgili Başlıklar:
    Euro 2008 (389 haber)






    Fransız ekip Lyon'un Ganalı defans oyuncusu John Mensah Galatasaray'ın teklifi çok iyi olursa gelebileceğinin altını çizdi.

    Nihat'ın menajeri, Beşiktaş'ı şok eden açıklamasında 'Askerlikten sonra ne olacağı belli olmaz. Oturulur, konuşulur' dedi.

    İspanya’dan dönen ve Beşiktaş’a katılan Nihat Kahveci dün Ekrem Dağ ile birlikte sağlık kontrolünden geçti.

    Antrenmanı, 'Bugün de size güzel bir çalışma programı hazırladım' diye başlatan Alman teknik adam, 'Hepinizin gülmesini istiyorum. Çünkü güle oynaya çalışmalıyız' dedi.

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam