türk net en son haber 12 Ekim 2008Güncelleme: 12.10.2008 16:43 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Milli Takım ve Milli Maçlar
Murat Karayalçın
Melih Gökçek
Televizyon Dünyası
Vergi
Fernando Alonso
Formula 1
Temizlik Malzemeleri Endüstrisi
Gürcistan
ABD Kökenli Mortgage Krizi
Add to Google

22 Haziran 2008 Pazar 04:50 Spor

HOLLANDA, ELENDİ... Hollandalı teknik adam Guus Hiddink yönetimindeki Rusya, Hollanda'yı eze eze yenerek yarı finale yükseldi

EURO 2008'de üçüncü yarı finalist Rusya oldu.

Çalıştırdığı takımları uluslararası turnuvalarda en kötü ihtimalle gruptan çıkarmayı başaran Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink yönetimindeki Rusya; farklı İtalya ve Fransa galibiyetlerinin ardından "Kupayı alırlar" şeklinde övülen Hollanda'yı normal süresi 1-1 biten maçta sahadan sildi ve 3-1 galip geldi. Gruptaki İspanya mağlubiyetinin ardından aldığı Yunanistan ile İsveç galibiyetleriyle çeyrek finale yükselen ve genç bir takımla mücadele eden Rusya, Portakallar karşısında oyunun tek hakimiydi. Zenit'te forma giyen Andrei Arshavin organizatörlüğündeki Rusya, 56. dakikada Pavlyuchenko'nun golüyle Hollanda karşısında öne geçti. Ortaya koydukları tempolu futbolla grupta tulum çıkarmayı başaran Marco van Basten'in öğrencileri, kendilerinden daha hızlı oynayan Rusya karşısında afallasa da beraberliği yakaladı.

SON SÖZ ARSHAVIN'DEN

86. dakikada 'Bay Gol' Ruud van Nistelrooy'un sayısıyla eşitliği yakaladı. Normal süre 1-1 sonuçlandı ve karşılaşma uzatmalara kaldı. Bu bölümde Zhirkov'un düşürüldüğü pozisyonda net bir penaltısı verilmeyen Hiddink'in ekibi, Hollanda'yı sahasına hapsetti. 112. dakikada sahneye çıkan Torbinski, Rusya'yı bir kez daha öne geçirdi. Son sözü 116. dakikada Arshavin söyledi. Yani futbol deyimiyle Hollanda ile Rusya arasındaki maçı hak eden kazandı.

Kartı gösterdi sonra vazgeçti

HAKEM Lubos Michel, normal sürenin son dakikasında ilginç bir karara imza attı. Rusya'dan Kolodin'e ikinci sarının ardından kırmızı kartı gösteren Michel, top oyuna girene kadar bu kararından vazgeçti. Kolodin de bu pozisyonda takımını eksik bırakmaktan kurtuldu.

Boulahrouz'un acısı paylaşıldı

Hollandalı futbolcular, Rusya ile oynadıkları çeyrek final karşılaşmasına kollarına siyah bant takarak çıktılar. Portakallar, hafta içinde prematüre doğan bebeğinin ölümüyle yıkılan takım arkadaşları Boulahrouz'un acısını paylaştılar. Çocuğunu kaybeden Boulahrouz da koluna siyah bant taktı.

İlgili Başlıklar:
Euro 2008 (389 haber)
Hollanda (75 haber)
Rusya (412 haber)






Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Bosna Hersek'i 2-1 yendiği maçın sonucunu, "Formunu bulan Türkiye, Bosna Hersek'i afallattı" başlı

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 16. yarışı olan Japonya Grand Prix'sini, Renault'nun İspanyol pilotu Fernando Alonso kazandı.

Uzun yıllardır en iyi milli maçımızı oynadık. Hele ikinci devre oynadığımız futbolla Bosna'yı sahadan sildik, diye yazıyor AHMET ÇAKAR, SABAH gazetesindeki köşesinde:

Dünyada tanınan bir takımız. Bizim en önemli dostumuz kendimiz. En önemli varlıklarımız da kendi insanımız. Bir jenerasyon daha Türk Milli Takımı’na hediye etmek için kolları sıvadık.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam