türk net en son haber 22 Mart 2010Güncelleme: 22.03.2010 04:36 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi
Anketler

Güncel Başlıklar
İsrail
Karayollarıyla İlgili Haberler
Barack Obama
ABD
AKPnin İcraatları
Yunanistan
Sivasspor
Vize Uygulamaları ve Sorunları
Danimarka
Müzik
Add to Google
25 Haziran 2008 Çarşamba 00:31 Spor

Meclisten geçti: Devlet sanatçısı ünvanımız vardı, nurtopu gibi bir de DEVLET SPORCUSU ünvanımız oldu

Devlet, devlet sporcusu ilan ettiklerine maaş da bağlayacak

BAŞARILI SPORCULARA "DEVLET SPORCUSU" UNVANI

Avrupa Şampiyonalarında final oynayan Milli Takım sporcularına, olimpiyat oyunları veya dünya şampiyonlarında dereceye giren sporcular ile bunların teknik direktör ve antrenörlerine, ''devlet sporcusu'' unvanı verilecek.

TBMM Genel Kurulunda, Başarılı Sporculara Aylık Bağlanması ve Devlet Sporcusu Unvanı Verilmesi Hakkında Kanun Teklifi kabul edilerek, yasalaştı.

Yasa, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından olimpik veya paralimpik spor dalları içinde kabul edilen spor dallarının büyükler kategorisinde; olimpiyat oyunlarında, dünya ve Avrupa şampiyonalarında ferdi ya da takım sporlarında birinci, ikinci ve üçüncü olan amatör sporcular ile bunların ölümü halinde bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocuklarını, takım halinde olimpiyat ve dünya şampiyonu olmuş amatör sporcuların milli takım teknik direktörlerini ve antrenörlerini kapsayacak.

Bu kapsama giren amatör sporculardan, ömür boyu hak mahrumiyeti cezası almadığı ve başarı derecelerinin doping dahil herhangi bir sebeple geçersiz olarak kabul edilmediği Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce belgelendirilen veya bildirilenlere; Maliye Bakanlığına yazılı olarak başvurmaları halinde ve başarı derecesinin kazanıldığı tarihten önceki bir tarih olmamak kaydıyla, 40 yaşını doldurduktan sonra Bakanlar Kurulu kararıyla ''Sporcu Şeref Aylığı'' adı altında aylık bağlanacak.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından olimpik ve paralimpik spor dalları içinde kabul edilmiş spor branşlarının büyükler kategorisinde; takım sporlarında olimpiyat oyunları veya dünya şampiyonlarında ilk 3 dereceye giren, ferdi olarak olimpiyat veya dünya şampiyonu olan sporcular ile olimpiyat oyunlarında veya dünya şampiyonlarında birinci, ikinci ve üçüncü olan takımların teknik direktör veya antrenörlerine, ''devlet sporcusu'' unvanı verilebilecek.

Avrupa Şampiyonlarında final oynayan Milli Takım sporcuları ile bunların, teknik direktör ve antrenörleri de devlet sporcusu unvanı alacak.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2012 olimpiyat oyunlarına hazırlanmak amacıyla olimpik ve paralimpik spor dallarında en az yıldızlar seviyesinde olmak kaydıyla seçilecek bin sporcu yetiştirilecek.

İlgili Başlıklar:
TBMM (840 haber)
AKPnin İcraatları (270 haber)

Kaynak: AA





Sivasspor yönetiminin yaptığı toplantıdan sonra teknik direktör Muhsin Ertuğral ve Genel Menajer Mustafa Turgun görevini bıraktı.

Bank Asya 1. Lig'in 27. haftasında Adanaspor deplasmanda İzmir temsilcisi Altay'ı 10. dakikada Fevzi Özkan'ın attığı golle 1-0 mağlup etti.

Sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan, ancak Trabzon'a gelen kaptan Arda Turan, takım arkadaşlarına destek verdi.

Süper Lig'de 26. haftanın en önemli maçında Trabzonspor, Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti ve üst sıralar ile farkın daha fazla açılmasına izin vermedi

Voleybolda GM Capital Avrupa Bayanlar Challenge Kupası'nın dörtlü finalinde Galatasaray, üçüncülük maçında Polonya'nın Impel Gwardia Wroclaw takımı karşısında çok üstün bir oyun sergileyerek karşılaşm

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam