türk net en son haber 11 Ekim 2008Güncelleme: 11.10.2008 16:07 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Genelkurmay Haberleri
Türk Silahlı Kuvvetleri
Askeri Operasyonlar
Benzinde İndirim Haberleri
IMF Türkiye İlişkileri
IMF
Aktütün - Sınır Karakolu
Şehit ve Gazi Haberleri
Hurşit Tolon
İntihar
Add to Google

25 Haziran 2008 Çarşamba 00:31 Spor

Meclisten geçti: Devlet sanatçısı ünvanımız vardı, nurtopu gibi bir de DEVLET SPORCUSU ünvanımız oldu

Devlet, devlet sporcusu ilan ettiklerine maaş da bağlayacak

BAŞARILI SPORCULARA "DEVLET SPORCUSU" UNVANI

Avrupa Şampiyonalarında final oynayan Milli Takım sporcularına, olimpiyat oyunları veya dünya şampiyonlarında dereceye giren sporcular ile bunların teknik direktör ve antrenörlerine, ''devlet sporcusu'' unvanı verilecek.

TBMM Genel Kurulunda, Başarılı Sporculara Aylık Bağlanması ve Devlet Sporcusu Unvanı Verilmesi Hakkında Kanun Teklifi kabul edilerek, yasalaştı.

Yasa, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından olimpik veya paralimpik spor dalları içinde kabul edilen spor dallarının büyükler kategorisinde; olimpiyat oyunlarında, dünya ve Avrupa şampiyonalarında ferdi ya da takım sporlarında birinci, ikinci ve üçüncü olan amatör sporcular ile bunların ölümü halinde bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocuklarını, takım halinde olimpiyat ve dünya şampiyonu olmuş amatör sporcuların milli takım teknik direktörlerini ve antrenörlerini kapsayacak.

Bu kapsama giren amatör sporculardan, ömür boyu hak mahrumiyeti cezası almadığı ve başarı derecelerinin doping dahil herhangi bir sebeple geçersiz olarak kabul edilmediği Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce belgelendirilen veya bildirilenlere; Maliye Bakanlığına yazılı olarak başvurmaları halinde ve başarı derecesinin kazanıldığı tarihten önceki bir tarih olmamak kaydıyla, 40 yaşını doldurduktan sonra Bakanlar Kurulu kararıyla ''Sporcu Şeref Aylığı'' adı altında aylık bağlanacak.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından olimpik ve paralimpik spor dalları içinde kabul edilmiş spor branşlarının büyükler kategorisinde; takım sporlarında olimpiyat oyunları veya dünya şampiyonlarında ilk 3 dereceye giren, ferdi olarak olimpiyat veya dünya şampiyonu olan sporcular ile olimpiyat oyunlarında veya dünya şampiyonlarında birinci, ikinci ve üçüncü olan takımların teknik direktör veya antrenörlerine, ''devlet sporcusu'' unvanı verilebilecek.

Avrupa Şampiyonlarında final oynayan Milli Takım sporcuları ile bunların, teknik direktör ve antrenörleri de devlet sporcusu unvanı alacak.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2012 olimpiyat oyunlarına hazırlanmak amacıyla olimpik ve paralimpik spor dallarında en az yıldızlar seviyesinde olmak kaydıyla seçilecek bin sporcu yetiştirilecek.

İlgili Başlıklar:
TBMM (479 haber)
AKPnin İcraatları (165 haber)

Kaynak: AA





MUSTAFA DENİZLİ'NİN YARDIMCISI OLAMADI AMA...

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA) Başkanı Max Mosley, Formula 1’in içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkması için acil önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Güney Afrika’da yapılacak 2010 Dünya Kupası’nı hedefleyen ay yıldızlı ekibimiz, eleme grubundaki 3. sınavını bu akşam Bosna Hersek önünde verecek. BJK İnönü Stadı’ndaki maç, saat 21.00’de başlayacak.

Alman çalıştırıcı Michael Skibbe’nin iki yardımcısı Ümit Davala ile Edwin Boekamp görevlerinden alındı. Bu görevden almalar, Skibbe Almanya’da iken yapıldı.

Antalya'da düzenlenen ''Antalya Cup Futbol Turnuvası''nda Bursaspor, Sivasspor'u 2-1 yenerek finale yükseldi.

Beşiktaş'taki görevinden ayrılan Sinan Engin, kimsenin kendisini göndermediğini söyledi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam