|
|
29 Haziran 2008 Pazar 16:14
|
Spor
|
LİSTEDE 4 İSPANYOL 2 ALMAN VAR: Bizzat UEFA'nın web sitesi, EURO 2008’in en iyilerini belirledi: BİRİNCİ SIRADA HAMİT VAR
Ten of the best star turns: Bu söz Terim'in: When you have footballers like this, you don't lose (Bunlar gibi futbolcularınız olursa kaybetmezsiniz)
UEFA'nın tam listesi için TIKLAYIN
Hamit Altıntop (Turkey)
Andrei Arshavin (Russia)
Michael Ballack (Germany)
Iker Casillas (Spain)
Luka Modric (Croatia)
Carles Puyol (Spain) Bastian Schweinsteiger (Germany)
Marcos Senna (Spain)
Wesley Sneijder (Netherlands)
David Villa (Spain)
VE DİĞER LİSTELER
Eurosport ve Daily Mirror, Fatih Terim’i en iyi teknik direktör, La Gazetta dello Sport ay yıldızlı ekibi en başarılı üçüncü takım seçti. Aurelio ve Semih de en iyiler arasında yerlerini aldılar.
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda oynadığı futbolla herkesin beğenisini kazanan Türkiye, finali kaçırsa da turnuvanın ’en’lerine damgasını vurdu. Dünyaca ünlü televizyon kanalı Eurosport’un yanı sıra, İtalyan ve İngiliz basını ay yıldızlı ekibimizin hocası Fatih Terim’i en iyi teknik direktörler arasında gösterirken, ay yıldızlı oyuncularımızdan, Mehmet Aurelio ve Semih Şentürk en iyi futbolcular arasında yer aldı. Ayrıca en iyi maç oskarları da Türk Milli Takımı’na verildi. İşte o değerlendirmeler...
Hamit Altıntop ideal 11’de
EURO 2008’in en iyi ve en kötülerini belirleyen Alman Frankfurter Allgemeine gazetesi orta sahada milli futbolcumuz Hamit Altıntop’u ideal 11’de gösterdi.
ALMAN gazetesi Frankfurter Allgemeine’nin Euro 2008 için yaptığı değerlendirmede A Milli Takımımız’ın etkili isimlerinden Hamit Altıntop en iyi 11’de gösterildi. İspanya ve Rusya’dan 3’er futbolcunun yer aldığı en iyiler karmasında Türkiye, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Portekiz ve Almanya’dan da birer futbolcu bulunuyor.
Hamit için "Türkiye’nin dinamosu" yorumunu yapan gazetenin yaptığı değerlendirme şöyle... En iyi 11: Van der Saar (Hollanda)- Sergio Ramos (İspanya), Pepe (Portekiz), Ujfalusi (Çek Cum.), Zhirkov (Rusya)- Schweinsteiger (Almanya), Hamit (Türkiye), David Silva (İspanya)- David Villa (İspanya), Pavluchenko (Rusya), Arshavin (Rusya)
Gazete, turnuvanın en kötü kadrosunda ise İtalya’dan 3, Almanya ile Fransa’dan 2’şer futbolcu gösterdi.
EUROSPORT
En iyi antrenör: Fatih Terim
En güzel maç: Türkiye-Çek Cum.: 3-2.
Turnuvanın gafı: Petr Cech’in hatası
Turnuvanın golü: Sneijder (Hollanda-İtalya)
Kaçan gol: Gomez (Almanya-Avusturya)
En kötü maç: Fransa-Romanya: 0-0
En güzel kurtarış: Buffon (İtalya-Romanya)
Hayal kırıklığı: Fransa
En iyi taraftar: Hollanda
Turnuvanın eşi: Sarah Brandner (Schweinsteiger’in eşi)
LA GAZETTA DELLO SPORT
En iyi takım: 1-İspanya, 3-Türkiye
En kötü takım: Fransa
Türkiye’nin en iyisi: Semih
Türkiye’nin en kötüsü: Emre Belözoğlu
Beklenmedik sürprizler: Türkiye ve Rusya
DAİLY MİRROR
En iyi teknik direktör: Fatih Terim
En iyi 11’deki Türk: Mehmet Aurelio
En iyi maç: Türkiye-Almanya: 2-3
En kötü maç: Fransa-Romanya: 0-0
En iyi ferdi oyuncu: Arshavin (Rusya)
En kötü kalecilik: Petr Cech (Türkiye maçı)
MUSTAFA DENİZLİ'NİN YARDIMCISI OLAMADI AMA...
Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA) Başkanı Max Mosley, Formula 1’in içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkması için acil önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.
Güney Afrika’da yapılacak 2010 Dünya Kupası’nı hedefleyen ay yıldızlı ekibimiz, eleme grubundaki 3. sınavını bu akşam Bosna Hersek önünde verecek. BJK İnönü Stadı’ndaki maç, saat 21.00’de başlayacak.
Alman çalıştırıcı Michael Skibbe’nin iki yardımcısı Ümit Davala ile Edwin Boekamp görevlerinden alındı. Bu görevden almalar, Skibbe Almanya’da iken yapıldı.
Antalya'da düzenlenen ''Antalya Cup Futbol Turnuvası''nda Bursaspor, Sivasspor'u 2-1 yenerek finale yükseldi.
Beşiktaş'taki görevinden ayrılan Sinan Engin, kimsenin kendisini göndermediğini söyledi.
|