|
|
07 Temmuz 2008 Pazartesi 15:10
|
Spor
|
HASAN DOĞAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Bodrum'da önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.
Hasan Doğan'ın cenazesi Topkapı Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Dostum, kardeşim'' diye tanımladığı Hasan Doğan'a karşı son görevini yerine getirmek üzere cenaze arabasıyla birlikte Fatih Camii'nden mezarlığa geldi. Başbakan Erdoğan, burada Hasan Doğan'ın mezarına kürekle toprak attı. Erdoğan, defin sonuna kadar mezarlıkta Doğan'ın ailesinin yanında yer alarak, kendilerine destek verdi. Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan, mezarın içine inerek, babasının naaşını yerine koydu.
Edilen duaların ardından Hasan Doğan'ın cenazesi toprağa verildi.
Bu arada, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyeleri de Hasan Doğan'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadılar.
DEVLETİN ZİRVESİ CENAZEDE BİR ARAYA GELDİ
Hasan Doğan'ın cenaze namazı öğle vakti Fatih Camii'nde kılındı.
Doğan'ın cenazesi devletin zirvesini de bir araya getirdi. Fatih Camii'ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda Bakan, milletvekili ve siyaset adamıyla, spor, iş ve sanat çevresinden birçok kişi katıldı.
Cenaze törenine katılan bakanlar arasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Devlet Bakanları Murat Başesgioğlu, Kürşad Tüzmen ve Mehmet Şimşek yer aldı.
Hasan Doğan'ın ailesi, akrabaları ve yakınlarının yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Valisi Muammer Güler, UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, Yunanistan Futbol Federasyonu'ndan bir temsilci, eski TFF Başkanları Haluk Ulusoy ve Levent Bıçakcı, kulüp başkanları, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve teknik heyet, sporcular ve teknik direktörler de cenazede bulundu.
Cenaze namazı bitiminde edilen duaların ardından Hasan Doğan'ın naaşı,Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin omuzlarında cenaze arabasına götürüldü. Doğan'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere daha sonra Topkapı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına doğru yola çıkarıldı.
Süper Lig'de 25. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalarak, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturma şansını kaçırdı.
Süper Lig'de, Gençlerbirliği ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşma 0-0 berabere sona erdi.
A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2010 Dünya Kupası Finalleri'nde Fildişi Sahili Milli Takımı'nı çalıştırmayacağını açıkladı.
İtalya'da son 5 haftada 4 beraberlik alarak zirve yarışında kan kaybeden Inter, son darbeyi Catania deplasmanında yedi.
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yarınki Manisaspor maçının çok zor geçeceğini söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, stadı kulübün simgesi olan timsahı model alarak UEFA kriterlerine göre yenileyecek.
|