türk net en son haber 6 Eylül 2008Güncelleme: 06.09.2008 03:01 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Osman Pamukoğlu
Siyasi partiler
Şafak Sezer
Cem Özer
Beyaz Eşya Pazarı
Arçelik
Bakanlar ve Bakanlıklar
Ergenekon Davası
Türk Silahlı Kuvvetleri
Abhazya
Add to Google

24 Temmuz 2008 Perşembe 02:37 Spor

Türkiye, sporda yetenekli 1000 genci alacak, 2012'ye kadar BÜYÜK UMUTLAR İÇİN BESLEYECEK

HÜKÜMETİN KARARI BÖYLE: “Yetenekli bin sporcumuzu 2012 Olimpiyatları’na, masrafları devlet tarafından karşılanmak üzere hazırlayacağız.”

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu: “Yetenekli bin sporcumuzu 2012 Olimpiyatları’na, masrafları devlet tarafından karşılanmak üzere hazırlayacağız.”

Türkiye, sporcularını Pekin Olimpiyat Oyunları’na uğurlamaya hazırlanırken, gelecek için de önemli projelere imza atıyor.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, 67 sporcu ile katılacağımız Pekin Olimpiyatları’ndan en az 15 madalya beklediklerini ifade ederken, Türkiye’nin spor ülkesi haline gelmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Olimpiyatlar için elit sporcu yetiştirilmesi konusunda tüm imkanları harekete geçirdiklerine de değinen Bakan Başesgioğlu, şöyle konuştu:

“Pekin’de hedeflediğimiz başarı, madalya sıralamasında ilk 20 arasına girebilmek. Ciddi bir programla başarıları gelecek yıllarda daha da üst seviyeye çekmek istiyoruz. Bu konuda hükümet olarak da her türlü imkanı seferber ederek, sporcularımızın önünü açacak çalışmalar yapıyoruz.

Yetenekleri tespit edilen bin sporcumuzu, her türlü ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmak üzere, 2012 Olimpiyatları’na hazırlanmaları yönünde desteklemek amacıyla bir yasa çıkardık. TBMM’de tüm milletvekili arkadaşlarımın da desteğiyle kabul edilen bu yasayla, aynı zamanda olimpiyatlarda derece alan sporcularımıza ‘Devlet Sporcusu’ unvanı verilerek, maaş da bağlanacak. Sporu alt tabana yayarak ülkemizin tam anlamıyla bir spor ülkesi olmasını sağlamak. Nihayi hedefimiz de Olimpiyat Oyunları’nı 2020’de Türkiye’de gerçekleştirmek.”

İlgili Başlıklar:
2008 Pekin Olimpiyatları (135 haber)






Teknik Direktör Terim, Ermenistan'ın sahasında kolay teslim olmayan ciddi bir rakip olduğunu ve deplasmadan puan kaybı yaşamadan ayrılmak istediklerini söyledi.

A Milli Takım'ın hocası Fatih Terim, yarın deplasmanda oynanacak Ermenistan maçının kadrosunu netleştirdi.

Geçen hafta izin gününde Bağdat Caddesi’nde bir Cafe-Bar’da İspanyol arkadaşları ile birlikte oturan golcü futbolcu, arka arkaya içtiği sigaralarla herkesi hayrete düşürdü.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim; Erivan'da basın mensuplarının sorularını cevapladı... TERİM ŞUNLARI SÖYLEDİ:

Erman Toroğlu, Cumhurbaşkanı Gül'ün Ermenistan'a gitmesini eleştiren Baykal'a tepki göstererek, 'Deniz Baykal, her zamanki gibi muhalefet yapıyor' dedi.

Golden Leauge'in bugün Brüksel'deki finaline davet edilen ancak 5 bin metrede Meseret Defar'a tavşanlık yapması istenen milli atletimiz, teklifi düşünmeden geri çevirdi..

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam