|
|
16 Ağustos 2008 Cumartesi 09:51
|
Spor
|
TARİH YAZMAYA 1 KULAÇ KALDI: PHELPS, YÜZMEDE 7'DE 7 YAPIP 7'İNCİ ALTINI KAZANDI
29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda yüzmede erkekler 100 metre kelebek finalini Amerikalı Michael Phelps kazandı ve Mark Spitz'in 7 altın madalya rekorunu egale etti.
Micheal Phelps, ikinci 50 metresine geride girdiği yarışı, son metredeki atikliğiyle, Sırp yüzücü Milorad Caviç'in yalnızca 1 salise önünde, 50.58 saniyeyle bitirdi.
Caviç, 50.59 saniyeyle gümüş, Avustralyalı Andrew Lauterstein ise 51.12 saniyeyle bronz madalyanın sahibi oldu. Caviç ile birlikte Phelps'in rakipleri arasında gösterilen yurttaşı Ian Crocker ise ancak 4. olabildi.
Amerikalı yücüzü, bu dereceyle hem yeni olimpiyat rekorunu kırdı, hem de bir olimpiyatta en fazla altın madalyayı kazanan Spitz'in rekoruna ortak oldu.
Bu yarış, Phelps'in Pekin'de yeni dünya rekorunu kıramadığı tek yarış oldu.
Phelps, yarın yapılacak olan erkekler 4x100 metre karışık bayrak yarışında ABD takımında yüzecek ve 8. altın madalyasını kazanmaya çalışacak.
Fransız ekip Lyon'un Ganalı defans oyuncusu John Mensah Galatasaray'ın teklifi çok iyi olursa gelebileceğinin altını çizdi.
Nihat'ın menajeri, Beşiktaş'ı şok eden açıklamasında 'Askerlikten sonra ne olacağı belli olmaz. Oturulur, konuşulur' dedi.
İspanya’dan dönen ve Beşiktaş’a katılan Nihat Kahveci dün Ekrem Dağ ile birlikte sağlık kontrolünden geçti.
Antrenmanı, 'Bugün de size güzel bir çalışma programı hazırladım' diye başlatan Alman teknik adam, 'Hepinizin gülmesini istiyorum. Çünkü güle oynaya çalışmalıyız' dedi.
Komando Binbaşı Ayşe Kil Erten, iki çocuk annesi ve iyi bir keskin nişancı...
İşte Rıdvan'a göre Fener'in aldığı EN İYİ FUTBOLCU ve nedenleri...
|