Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 20 Kasım 2008Güncelleme: 20.11.2008 13:57 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Dr. Muzaffer Kuşhan
Cemal Aydın
Tayyip Erdoğan Deniz Baykal Polemikleri
Ankaragücü
Benzinde İndirim Haberleri
Türk Sineması
Cem Yılmaz
Döviz Piyasası
AKPnin İcraatları
İhale Haberleri
Add to Google
04 Eylül 2008 Perşembe 10:18 Spor

PARA DAĞILIMI DA DEĞİŞTİ... Futbol Federasyonu bu sezondan itibaren uygulanacak yeni yayın kriterlerini belirledi

Süper Lig yayın gelirleri, yüzde 35’ni 18 kulübe eşit olarak bölünmesini öngören yeni kriterlere göre yüzde 9’luk kalan pay ise sezonu ilk altı sırada bitiren takımlara ödenecek.

İstanbul’da toplanan yönetim kurulu dört büyüklerin şampiyonluk payını yüzde 14’den yüzde 11’e indirirken, toplam yayın gelirinin yüzde 45’nin ligdeki puan durumu ve performansa göre dağıtılması benimsendi.

223 milyon YTL olması beklenen Süper Lig yayın gelirlerinin yüzde 35’ni 18 kulübe eşit olarak bölünmesini öngören yeni kriterlere göre yüzde 9’luk kalan pay ise sezonu ilk altı sırada bitiren takımlara ödenecek.

17’şer şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe ve Galatasaray şampiyonluk payı olarak 8 milyon 340’ar bin YTL, 10 şampiyonluğu olan Beşiktaş 4 milyon 900 bin YTL, 6 kez ipi göğüsleyen Trabzonspor ise 2 milyon 930 bin YTL para alacaklar.

18 Süper Lig kulübü eşit olarak dağıtılacak yüzde 35’lik dilimden 4 milyon 335’er bin YTL garanti para alacak. Yüzde 45’lik yani 100 bin YTL’lik ana bölüm ise 18 kulübün sezon sonunda topladığı puanların durumuna bakılarak dağıtılacak. Naklen yayın havuzundaki yüzde 9’luk, yani 20.1 milyon YTL’lik kısım sezonu ilk altı sırada bitiren takımlara performanslarına göre verilecek.

Fenerbahçe ve Galatasaray sezona 12 milyon 670’er bin, Beşiktaş 9 milyon 200 bin, Trabzonspor 7 milyon 260 bin YTL garanti para ile başlayacak. 14 kulüp ise 4 milyon 335 bin YTL garanti paranın dışında toplayacakları puanlarla sezon içindeki gelirlerini yükseltme şansı yakalayacak. Sezonu ilk altı sırada tamamlayan bir Anadolu kulübünün ortalama geliri ise 10 milyon YTL’yi aşacak.

İlgili Başlıklar:
Türkiye Futbol Federasyonu (128 haber)
Turkcell Süper Lig (456 haber)






''Bizi zaten sünnet etmiştiniz, etmeye de devam ediyorsunuz''

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'ne (NBA), bu sabaha karşı oynanan 10 maçla devam edildi.

TFF, Aydın'ı, Fenerbahçe ile yapacakları maça atanan Özkahya'yı aradığı için tedbirli olarak PFDK sevk ederken, MHK da maçın hakemini Fırat Aydınus olarak değiştirdi.

Cimbom'un Florya’da idmana çıkardıkları Merdan Cengiz, Alman Genç Milli Takımı forması altında Hollanda’daki turnuvada en iyi oyuncu ödülünü aldı.

Geçen sezon başında sakatlanan ve sonrasında Fenerbahçe’ye dönmeyip davalık olan Appiah’ın durumu bugün FIFA’da masaya yatırılıyor.

Milli Takım'ın patronu, maç sonu röportaj vermediği TRT'ye kendisi hakkında 'gitsin mi kalsın mı' diye anket yaptığı için kızgın olduğunu söyledi

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam