türk net en son haber 19 Mart 2010Güncelleme: 19.03.2010 14:40 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi
Anketler

Güncel Başlıklar
Çetin Doğan - Emekli Birinci Ordu Komutanı
Balyoz Darbe Planı ve Operasyonu
İsrail Türkiye İlişkileri
Mossad
İsrail
Şampiyonlar Ligi
Cengiz Çandar
Recep Tayyip Erdoğan
Ermenistan Türkiye İlişkileri
Tayyip Erdoğanın Sözleri
Add to Google
08 Haziran 2009 Pazartesi 14:07 Toplum

Annesini öldürüp SBS'ye girdi; 400'den fazla puan bekliyor

11 yaşındaki kız, annesini tabancayla öldürdükten sonra polisi arayıp teslim olmuştu... O kızın SBS'ye girdiği ve 400'ün üzerinde puan beklediği öğrenildi.


Adana'da Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girmesini istemediğini öne sürdüğü annesini uyurken tabancayla öldürdükten sonra polisi arayıp "Ben annemi vurdum" diyerek teslim olan 11 yaşındaki kızın SBS'ye girdiği ve 400'ün üzerinde puan beklediği öğrenildi.

Cinayetin ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen R.A.'nın silahı koyduğu sırt çantasında, SBS'ye giriş kartı da bulundu. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne koruma amacıyla götürülen R.A., sınav saati geldiğinde polis gözetiminde 23 Nisan İlköğretim Okulu'na götürülerek sınava girdi. R.A., sınavın ardından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) ait Şükrü Tülay Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi.

Dün sabah girdiği sınavın sonuçlarını gazeteden kontrol eden R.A.'nın 400'ün üzerinde puan beklediği öğrenildi. Bu puanın alınabilmesi için yaklaşık 80 sorunun doğru yanıtlanması gerektiğini belirten eğitimciler, "Geçtiğimiz yıl 398 puan alan bir öğrenci Anadolu Lisesi'ne girebiliyordu. Ama bu yıl taban puan daha belli değil" dedi.

Şükrü Tülay Yetiştirme Yurdu'nda kalan Rabia A.'nın zeki bir öğrenci olduğunu belirten Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, "R.A.'nın okulda arkadaşlarıyla sorunu olmuş. Okul yönetimi ailesine bildirdiği için R.A. okuldan alınmış. Oysa okul yönetimi aileye R.A.'nın psikolojik destek alması gerektiğini belirtmesine rağmen aile buna yanaşmamış. Belki psikolojik tedavi alsaydı bugün bunlar olmayacaktı" dedi.

İlgili Başlıklar:
Aile İçi Cinayet (200 haber)
OKS - SBS (88 haber)
Adana Haberleri (195 haber)

Kaynak: İHA





'Balyoz' soruşturmasında tutuklanan emekli Orgeneral Çetin Doğan, tansiyon şikayetiyle hastaneye götürüldü.

BAŞAKŞEHİR'de bir plastik atölyesinin sahibi, işyerinde başından ve omzundan vurularak öldürülmüş halde bulundu.

Gaziosmanpaşa Habipler'de sevdiği kız ve annesini öldüren M.Y., sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen bir konferansa katılan Bakanı Ergün'e, konferanstan çıkarken dışarda bekleyen bir grup öğrenci tarafından yumurta atıldı.

3'ü tutuklu 33 sanığın olduğu 'Kafes Eylem Planı' iddianamesinin de KABUL edildiği bildirildi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam