|
|
29 Ocak 2007 Pazartesi 15:32
|
Toplum
|
Otoyol ve köprü zamları DURDURULDU
DANIŞTAY, OTOYOL VE KÖPRÜ ÜCRETLERİNE YAPILAN ZAMMIN YÜRÜTMESİNİ DURDURDU
KÖPRÜ VE OTOYOL ZAMMINA DURDURMA
Ankara 10. İdare Mahkemesi, köprü ve otoyol araç geçiş ücretlerine yapılan zammın iptali amacıyla açılan davada yürütmenin durdurulmasına karar verdi.
CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in, ''Karayolları Genel Müdürlüğünün köprü ve otoyol araç geçiş ücretlerinin artırılmasına ilişkin kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması'' istemiyle Ankara Bölge İdare Mahkemesinde açtığı dava karara bağlandı.
10. İdare Mahkemesi, 31 Ağustos 2006 tarihinde, İstanbul Boğaz Köprülerine yüzde 33, paralı otoyol geçiş ücretlerine ise yüzde 20 oranında yapılan zammın yürütmesini, ''uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceği'' gerekçesiyle durdurdu.
AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda patlayan bombadan sonra İstanbul Emniyeti gerçek bombayla X-Ray eğitimi verdi.
İstanbul Üniversitesi'nde rektör adaylarını bir araya getiren panele katılmak isteyen öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.
Osmaniye'de bir balıkçı avlanmak için gittiği nehirde kayboldu.
Samsun'da bir kadın adliye girişinde çantasında bulunan kurusıkı tabancayı polise teslim edince 600 YTL para cezasına çarptırıldı.
İşte bayram boyunca Ankaralılar'ın arayabileceği ACİL DURUM numaraları...
Çocuklara oyuncak olarak satılan ilaç kapsülü boyutundaki su maymunları su ile temas ettiğinde 400 kat büyüyor.
|