|
|
20 Ekim 2006 Cuma 04:58
|
Toplum
|
Erman Toroğlu'nun, 'Genelkurmay başkanı eleştirisi'ne RTÜK'ten ceza yok
Ben kodu mu oturtan Genelkurmay Başkanı isterim sözünü RTÜK, 'cezalık' bulmadı
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Lig TV'de yayımlanan Maraton Programı'nda eski hakem Erman Toroğlu'nun, Genelkurmay Başkanlığı döneminde emekli Orgeneral Hilmi Özkök için söylediği, "Ben kodu mu oturtan Genelkurmay Başkanı isterim" sözlerinin eleştiri sınırlarını aşmadığı gerekçesiyle cezai yaptırım uygulamadı. Toroğlu programda, Özkök'ün çok anlayışlı ve demokratik bir genelkurmay başkanı olduğunu, Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ise "asker gibi asker" olduğunu söylemişti. Toroğlu, Başbakan, bakanlar ve politikacıların anlayışlı ve demokratik olabileceğini, askerler için bunun söz konusu olmaması gerektiğini savunmuş, "Ben çok anlayışlı demokratik genelkurmay başkanı istemiyorum. Benim askerim kodu mu oturtmalı, vurdu mu oturtmalı" demişti.
AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda patlayan bombadan sonra İstanbul Emniyeti gerçek bombayla X-Ray eğitimi verdi.
İstanbul Üniversitesi'nde rektör adaylarını bir araya getiren panele katılmak isteyen öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.
Osmaniye'de bir balıkçı avlanmak için gittiği nehirde kayboldu.
Samsun'da bir kadın adliye girişinde çantasında bulunan kurusıkı tabancayı polise teslim edince 600 YTL para cezasına çarptırıldı.
İşte bayram boyunca Ankaralılar'ın arayabileceği ACİL DURUM numaraları...
Çocuklara oyuncak olarak satılan ilaç kapsülü boyutundaki su maymunları su ile temas ettiğinde 400 kat büyüyor.
|