türk net en son haber 12 Ekim 2008Güncelleme: 12.10.2008 16:43 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Milli Takım ve Milli Maçlar
Murat Karayalçın
Melih Gökçek
Televizyon Dünyası
Vergi
Fernando Alonso
Formula 1
Temizlik Malzemeleri Endüstrisi
Gürcistan
ABD Kökenli Mortgage Krizi
Add to Google

07 Şubat 2007 Çarşamba 19:28 Toplum

Bir kadın fotoğrafına tıkladığında tüm bilgisayar şifrelerini çaldıran kişinin, hackerlarla dansı...

GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERİ, BU KEZ GÖRÜNTÜLÜ... TIKLAYIN, İZLEYİN...

İşadamının elektronik postasına kadın fotoğrafı göndererek iş başvurusunda bulunan kişi, virüslü programla işadamının banka hesabının şifresini kırdı.

Antalya'da bir inşaat ve müteahhitlik şirketinin ortağı inşaat mühendisi Hüsnü Akbal, şirketin personel alımıyla ilgili verdiği iş ilanı için mail adresine fotoğraflı özgeçmiş gönderildiğini gördü. Mail’de bir kadın fotoğrafı ve altında "Seyahat engelim yoktur. Şirketinizde çalışmak istiyorum. CV bilgilerim için fotoğrafımı tıklayın" ibaresi yer alıyordu.

Akbal fotoğrafı tıklayınca, internet bankacılığında kullandığı vadesiz döviz hesabının şifresinin kırıldığı anlaşıldı. Ancak şifreyi kıran zanlı, Akbal’ın, hesabından para transferi konusunda kısıtlama yapması nedeniyle hesaptaki 4 bin 500 doları başka bir hesaba aktarmayı başaramadı.

Bankanın internet şubesi yetkilileri, hesaptan ısrarla para transferi yapılmak istenmesi üzerine durumu Akbal’a bildirince dolandırıcılık girişimi ortaya çıktı.

IP numarası belli

Banka yetkilileri, Akbal’ın hesabına giren kişinin bilgisayarının IP (internet protokol) numarasını tespit ettiler. Yapılan suç duyurusu üzerine savcılığın, IP numarasının ait olduğu bilgisayarla kullanıcı kişiyi tespit etme çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Akbal, "İnternet bankacılığını kullananlar, kendilerine gönderilen fotoğraflı dosyalar konusunda dikkatli olsunlar" dedi.

İlgili Başlıklar:
İnternet Bilgisayar Korsanlığı - Hackerlık (76 haber)
Antalya (174 haber)
Online Bankacılık (30 haber)






TSK, evli olmasına rağmen bir başka kadınla da birlikte yaşayan üsteğmene göz yummadı ve ordudan attı.

Istanbul- Ankara seferini yapan Cumhuriyet Ekspresi dün Bilecik'in Osmaneli ilçesi Selçuk köyü yakınlarında duble yol çalışması sırasında demiryoluna düşen kayaya çarptı.

Edebiyatçı ve Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi Nail Çakırhan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Genelkurmay, 4 Ekim'den bu yana altıncı kez Hakurk'un vurulduğunu ve 31 hedefin havadan ve karadan vurulduğunu açıkladı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam