|
|
08 Şubat 2007 Perşembe 10:24
|
Toplum
|
Yeni TCK gelince, Öcalan'ın hapis cezasının 'niteliğinde' ifadeye dayalı bir değişiklik olmuş; bu durumun DURUŞMALI yapılması istenmişti
YARGITAY, 'DURUŞMALI YAPMAYA GEREK YOK' KARARI VERDİ
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezasının, yasa gereği, "ağırlaştırılmış müebbet hapse dönüştürülürken duruşmalı yapılması gerektiği" yönündeki istemi reddetti.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda ağır hapis cezası yerine "hapis cezası" kavramının getirilmesi üzerine Öcalan hakkındaki "ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis" cezasını yeni yasaya göre uyarlamış ve cezayı "ağırlaştırılmış müebbet hapse" dönüştürmüştü.
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Öcalan'ın cezasının yeni yasaya uyarlanmasında duruşma açılması gerektiği yönündeki başvuruyu reddetti ve yerel mahkeme kararını onadı. Yüksek Mahkeme, yeniden yargılama konusundaki itirazı da yerinde görmedi.
AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda patlayan bombadan sonra İstanbul Emniyeti gerçek bombayla X-Ray eğitimi verdi.
İstanbul Üniversitesi'nde rektör adaylarını bir araya getiren panele katılmak isteyen öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.
Osmaniye'de bir balıkçı avlanmak için gittiği nehirde kayboldu.
Samsun'da bir kadın adliye girişinde çantasında bulunan kurusıkı tabancayı polise teslim edince 600 YTL para cezasına çarptırıldı.
İşte bayram boyunca Ankaralılar'ın arayabileceği ACİL DURUM numaraları...
Çocuklara oyuncak olarak satılan ilaç kapsülü boyutundaki su maymunları su ile temas ettiğinde 400 kat büyüyor.
|