Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 5 Aralık 2008Güncelleme: 05.12.2008 06:07 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Kadın
TBMM
Plajlar
Turizm
e-Devlet
Taksi
Nevzat Basımın Yazıları
Kürt Yönetimi
Kuzey Irak
Yahudiler
Add to Google
09 Şubat 2007 Cuma 10:03 Toplum

Hürriyet gazetesi Emin Çölaşan'a baskı yaptı mı? Hürriyet, 'Biri bize bir şey mi dedi?' açıklaması yaptı...

EMİN ÇÖLAŞAN'A SİYASİ BASKI İDDİALARI, DENİZ BAYKAL'IN KONUŞMALARINA DA KONU OLUNCA HÜRRİYET ŞU AÇIKLAMAYI YAPTI

HÜRRİYET GAZETESİ ADINA AÇIKLAMAYI YAYIN YÖNETMENİ ERTUĞRUL ÖZKÖK ŞU İFADELERLE YAPTI:

Biri bize bir şey mi dedi

DÜN CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın uçağında bir konuşma geçmiş.

Hükümetin, bazı yazarlar konusunda Hürriyet’e baskı yaptığı söyleniyormuş.

Deniz Bey’in hassasiyetine teşekkür ediyorum.

İçi rahat olsun.

Bu gazetenin genel yayın yönetmeni olarak söylüyorum.

"Bize kimseden şu yazarı atın, bu yazarı susturun diye bir mesaj gelmedi."

Ama herkes Hürriyet üzerinden politika yaptığı için, ne yazık ki bu söylentilerin önüne de geçemiyoruz. Bu fırsattan istifade ederek şunu söyleyeyim:

Hem hükümet partileri, hem muhalefet partileri zaman zaman yazarlarımızdan, manşetlerimizden şikáyet ederler.

Bunun istisnası hemen hiç yoktur.

Ama her defasında aldıkları cevap aynıdır:

"Bunu lütfen ilgili yazar arkadaşımıza iletin."

Bu gazetenin sahibinin hangi dönemde kimlere direndiği, bizzat onun mağduru gazeteciler tarafından anlatıldı.

Başka gazeteler patır patır yazar çıkarırken bu gazete dimdik durdu.

Ha, şunu da ifade edeyim:

Dünyanın her yerinde gazetelerin, yazarlarına müdahale etme hakkı da vardır.

Ama emin olunuz ki, Hürriyet bunu en alt düzeyde yapan gazetedir.

Yani herkesin içi rahat olsun.

AKŞAM GAZETESİ BUGÜN KONUYU MANŞETİNE TAŞIMIŞ VE BÜYÜTEREK ŞU ŞEKİLDE HABERLEŞTİRMİŞTİ

Çölaşan'a baskı ahlaksız teklif


CHP Lideri Baykal, AKŞAM’ın gündeme getirdiği Emin Çölaşan’a baskı yapılması olayına, “Ahlaksız teklif. Bu bir rejim problemidir. İktidara teslim olmuş medya yaratma gayretidir. Basın özgürlüğünü savunan AB nerede” diye tepki gösterdi

Anamuhalet partisi CHP’nin Genel Başkanı Deniz Baykal’la birlikte, Almanya’nın Münih kentinde yapılacak “Avrupa Güvenlik Konferansı” için dün sabah erken saatlerde yola çıktık. Baykal’a, büyük gazetelerin Ankara temsilcileri eşlik ediyor. Baykal’ın gündeminde iki konu var. Bunlardan birisi Hrant Dink cinayeti. Dink cinayetinin peşini bırakmaya niyeti yok. Hükümetin sınıfta kaldığını düşünüyor. İki vahim hata olduğunu söylüyor. Emniyet ile İçişleri teşkilatındaki kadrolaşma ve güvenlik politikalarını eleştiriyor. Emin Çölaşan’a hükümet aleyhine yazı yazmaması konusunda baskı yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak da bütün basının aynı şekilde susturulmaya çalışıldığını savunuyor.

BU AHLAKSIZ TEKLİFTİR

İşte Baykal’ın Çölaşan olayı ile ilgili yorumu:“Bu, ahlaksız tekliftir. Utanç vericidir. Bu, bir rejim problemidir. Medya üzerine baskı, demokrasi ile bağdaşmaz. Herkes kendini baskı altında hissediyor, herkes, acaba ne olur diye sağa sola bakma gereği duyuyor. Hükümete teslim olmuş medya yaratılmaya çalışılıyor. Uluslararası baskı kuruluşları bununla ilgilenmiyor mu? Bunun bir yaptırımı yok mu? Bunlar el altından çakılmayacak şeyler mi, çakılıyor artık. Utanç verici bir durum. Bunu yapanlar da demokrasi ve düşünce özgürlüğü diye iktidara gelenler. AB, ne yapıyor. Nerede demokratikleşme problemi. AB ile ilişkilerin neresinde duruyor bu durum. Çağıracaksın Maliye Bakanı, Başbakan olarak, ‘falan gazeteci yazmayacak’ diyeceksin. Olur mu böyle? Adam kendisi için dört defa af çıkardı, şimdi gazeteci susturuyor. Almanya’da Nasyonal Sosyalistlerin iktidara gelmesi nasıl oluyordu? Goebbels propagandası ile. Meşru olarak elde ettiler.. Sonra koca Almanya, fikir, sanat, düşünce ve demokrasi birikimi ile un ufak oldu gitti. Abdülhamit döneminin adı çıkmış. Jurnal aynı şekilde işliyor, sansür işliyor. Bunun nedeni, seçim yılı olmasıdır. Hani başarılıydın. Başarılıysan devam et.”

Hayal’in ifadesi tahkik edilmeli

Denİz Baykal, Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Baykal Hayal’in son ifadesinin üzerinde durulması gerektiğini ifade ederek “Yasin Hayal, gerçeği söylemek durumunda kalmış olabilir. Son söyledikleri tahkik edilmeli. Olayın resmi himaye ve yönlendirme ile gerçekleştiği ortaya çıkarsa, o zaman hiç tereddütsüz bakan ve Başbakan’ın çok ağır bir cezai sorumluluğu gündeme gelir” diye konuştu. Baykal Erhan Tuncel’i üçüncü halka olarak nitelendirerek “Erhan’ın ağzını açmaması, güveninin işareti. Bakalım şimdi konuşacak mı? Yasin Hayal’in anlattıkları doğru ise üçüncü halka da ortaya çıkmış olur. Birinci halka Ogün, ikinci halka Yasin, üçüncü halka da Erhan Tuncel’in içinde olduğu halka” diye konuştu.

HAVADA ‘KALP’ PANİĞİ

yolculuk sırasında bir yolcunun rahatsızlanmasıyla panik yaşandı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da bulunduğu uçakta kalp yetmezliği olduğu öğrenilen ve tansiyon düşmesi sorunu yaşayan bir yolcuya müdahale edildi. Yolcu yere uzandı ve sıkıntı aşıldı.

İsmail KÜÇÜKKAYA

İlgili Başlıklar:
Hürriyet Gazetesi (52 haber)
Emin Çölaşan (48 haber)
Ertuğrul Özkök (29 haber)






AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda patlayan bombadan sonra İstanbul Emniyeti gerçek bombayla X-Ray eğitimi verdi.

İstanbul Üniversitesi'nde rektör adaylarını bir araya getiren panele katılmak isteyen öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Osmaniye'de bir balıkçı avlanmak için gittiği nehirde kayboldu.

Samsun'da bir kadın adliye girişinde çantasında bulunan kurusıkı tabancayı polise teslim edince 600 YTL para cezasına çarptırıldı.

İşte bayram boyunca Ankaralılar'ın arayabileceği ACİL DURUM numaraları...

Çocuklara oyuncak olarak satılan ilaç kapsülü boyutundaki su maymunları su ile temas ettiğinde 400 kat büyüyor.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam