|
|
09 Şubat 2010 Salı 12:19
|
Toplum
|
TEKEL işçileri bakanlık önünde: 'Çalışma Bakanı, ÇATIŞMA BAKANI oldu'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanan TEKEL işçileri, 'Kefenleri giydik geri dönüş yok', 'Hükümet istifa', 'Bakan istifa' şeklinde sloganlar attı.
TEKEL işçileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mecit Amaç, eylemlerin 57. gününde Çalışma Bakanlığı'nın önüne geldiklerini belirterek, "Çalışma Bakanı, çatışma bakanı olmaya başladı. Çalışma Bakanı, sendikalarla, emekçilerle kavgaya başladı" dedi.
Çalışma Bakanı'nın IMF'nin programlarını uygulamayı birinci vazife olarak gördüğünü savunan Amaç, "Biz buraya Çalışma Bakanlığı değil, çatışma bakanlığı diyoruz" diye konuştu.
57 gündür Çalışma Bakanı'nın kendilerini çağırarak çözüm yolları konusunda görüş almasını beklerken suçlayan bir anlayışla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Amaç, Çalışma Bakanı'nı istifaya davet etti. "Biz hukuksuzluğa, 4-C'ye karşıyız" diyen Amaç, işin parasında olmadıklarını vurgulayarak, "İşçi olarak atanmak istiyoruz. Sendika haklarımızı istiyoruz" dedi. Kendilerinin işçilerin aidat parası peşinde olduklarının iddia edildiğini söyleyen Amaç, 12-13 aydır işçilerden aidat almadıklarını kaydetti.
Amaç, "Biz işçiyiz, işçilik hakları ile gitmek istiyoruz. Biz işçiliği biliriz, gideceğimiz yerlerde de işçi olarak çalışmak istiyoruz. Sendikalı, örgütlü olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Haklarının verilmesi durumunda Ankara'nın sokaklarını boşaltmaya hazır olduklarını söyleyen Amaç, ne ideolojik ne de siyasi bir tavırlarının olmadığını kaydederek, siyasi iktidarı devirmek gibi bir niyetlerinin de bulunmadığını söyledi. Amaç, perşembe günü de aynı saatte Maliye Bakanlığı'nın önünde olacaklarını ifade etti.
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı eylem olaysız sona erdi.
|
Yorumlar |
|
Misafir
-
09.02.2010 15:21
|
|
Ya bıktık artık bu tekel iş(siz)çilerinden. Üretmeden tüketen, maaş alan bu topluluk artık daha fazla toplumu gerip gündemde kalmasın. Kapatılan bir kurumun işçileri aynı statüyü devam ettiremezler tabii ki. Unutmayın ki bu işçilere Tekel'i satınalan BAT tarafından iş teklif edilmiş, bunlar ise çalışmak zor geldiği için bu teklifleri kabul etmemiştir. Oysa, Türkiye'de böyle bir iş teklifi için başvurabilecek milyonlarca insan varken.
|
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce il geneline 9 milyon 300 bini lale, yaklaşık 3 milyonu da sümbül ve nergis olmak üzere 12 milyon 300 bin soğanlı bitki, 13 milyon da çeşitl
''Balyoz Planı'' iddiaları soruşturması kapsamında tutuklanan 3 muvazzaf askerin itiraz üzerine tahliye edildiği bildirildi.
Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Çakırlar Mahallesi'nde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde önceki gün ölen Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin kurucu üyelerinden Devrim Devin Kuzu’nun (48) cenazesini vasiyeti üzerine kadınlar taşıdı.
Tekirdağ Kumbağ Beldesi’nde balıkçılık yapan Tayfun Bilge, mürettebatıyla karides avlamak için denize açıldı.
TÜRKİYE'DE İNTİHAR VAKALARI ARTIYOR
|