|
|
27 Şubat 2007 Salı 15:26
|
Toplum
|
Sigara içtiği ve psikolojik travma geçirdiği belirlenen çocuk, esirgeme kurumuna verilecek... 3 yaşındaki çocuk, 15 gün babasının cesediyle kaldı...
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 10-15 gün önce kalp krizinden öldüğü sanılan kişinin yanında 3 yaşındaki oğlu bulundu.
Psikolojik travma geçirdiği ve sigara içtiği gözlenen çocuğun, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) verileceği bildirildi.
Köylülerin, evdeki ışıkların hiç sönmemesi ve komşuların ortalıkta görünmemesinden şüphelenerek muhtara haber vermesiyle ortaya çıkan olayda 3 yaşındaki Kemal’in, psikolojik sorunları olan annesinin zaman zaman eve gelip, çocuğuna yemek vermesiyle hayatta kaldığı belirlendi.
Köyün dışında oturan Kemal G., tarlalarına çalışmaya gidip gelen köylüler tarafından 10-15 gün boyunca görülemeyince köylüler muhtara haber verdiler. Köy Muhtarı Osman Erkol, Kemal G.’nin evinin ışılarının hiç sönmemesi üzerine önceki gün eve girdi. İçeri girdiğinde Kemal G.’yi ölü, oğlu Kemal G.’yi de yanında otururken buldu. Alaşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan baba G.’nin kalp krizi geçirmiş olabileceği tahmin ediliyor. Annenin psikolojik sorunları nedeniyle düzenli bir aile hayatının olmadığı evde korkunç bir gerçek de ortaya çıktı.
3 yaşında babasının adaşı olan Kemal’in süt ve mama yiyecek çağlarda olmasına rağmen kırk yıllık tiryakiler gibi sigara bağımlısı olduğu belirlendi. Köylüler ve jandarma tarafından Alaşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kemal, bekleme salonunda da kendisine uzatılan sigarayı içti. Hastanede müşahade altına alınan küçük çocuğun, psikolojik durumu göz önünde tutularak tedavisinin tamamlanmasından sonra Sosyal Hizmetler Kurumu’na gönderileceği öğrenildi.
AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda patlayan bombadan sonra İstanbul Emniyeti gerçek bombayla X-Ray eğitimi verdi.
İstanbul Üniversitesi'nde rektör adaylarını bir araya getiren panele katılmak isteyen öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.
Osmaniye'de bir balıkçı avlanmak için gittiği nehirde kayboldu.
Samsun'da bir kadın adliye girişinde çantasında bulunan kurusıkı tabancayı polise teslim edince 600 YTL para cezasına çarptırıldı.
İşte bayram boyunca Ankaralılar'ın arayabileceği ACİL DURUM numaraları...
Çocuklara oyuncak olarak satılan ilaç kapsülü boyutundaki su maymunları su ile temas ettiğinde 400 kat büyüyor.
|