Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 3 Aralık 2008Güncelleme: 03.12.2008 10:23 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
YAŞ Toplantıları
Türk Silahlı Kuvvetleri
Trafik Kavgaları
CNN
Ermeni Soykırımı İddiaları
Çalışan Dünyası
DSP
Mustafa Sarıgül
Polis Emniyet Haberleri
Cem Yılmaz
Add to Google
09 Mart 2007 Cuma 19:26 Toplum

Leyla Zana ve arkadaşları, yeniden yargılanınca daha düşük ceza aldılar; ve yattıkları süre nedeniyle DEVLETTEN ALACAKLI HALE GELDİLER

Türk Ceza Kanunu(TCK) uyarınca 7.5 yıl hapis cezasına çarptırılınca, eski çarptırıldıkları 15 yıl hapis cezası karşılığı yaklaşık 10 yıl hapis cezası yattıkları için devletten alacaklı konumuna geçtiler.

ESKİ DEP'LİLER YENİDEN YARGILANDI

Yeniden yargılanan kapatılan DEP'in eski milletvekilleri Leyla Zana, Orhan Doğan, Hatip Dicle ve Selim Sadak hakkında daha önce verilen 15'er yıl ağır hapis cezaları, daha lehe hükümler içeren 5237 sayılı Türkü Ceza Kanunu( TCK) ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Yasası'na (TMY) uyarlandı.

Zana, Doğan, Dicle ve Sadak'ın yeniden yargılandıkları davaya Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Davanın bugünkü duruşmasına, hükümlü sanıkların avukatları Yusuf Alataş ve Mehmet Nuri Özmen katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Dilaver Kahveci, daha önceki esas hakkındaki mütalaayı tekrarlayarak, hükümlüler Zana, Doğan, Dicle ve Sadak hakkında ''yasa dışı silahlı terör örgütü üyeliği'' suçundan daha önce 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 168/2, 31, 33 ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 5. maddesi gereği verilen 15'er yıl ağır hapis cezasının, daha lehe hükümler içeren 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 314/2, 53 ve 3713 sayılı Yasa'nın 5. maddesine uyarlanmasını talep etti.

Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, kapatılan DEP'in eski milletvekilleri Leyla Zana, Orhan Doğan, Hatip Dicle ve Selim Sadak hakkında daha önce Ankara 1 No'lu DGM tarafından verilen kararın onandığını belirtti.

Karadeniz, onanan kararın sanıkların daha lehe hükümler içeren 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 314/2, 53 ve 3713 sayılı Yasa'nın 5. maddesine uyarlandığını ve sanıkların yeni yasa hükümlerince 7 yıl 6'şar ay hapisle cezalandırılmalarına karar verildiğini açıkladı.

İlgili Başlıklar:
DTP (532 haber)
Kürtler (106 haber)





Yorumlar
yılmaz sezer - 10.03.2007 09:35
teröristlerin cezalarının indirilmesi ne manaya geliyor beyler..bilen varsa açıklasın lütfen..Devlet olarak hem terörle mücadele için hem maddi,hemde manevi çeba sarfedelim,diğer yandan,bazı çok bilmişler,teröristlerin kesinleşmiş cezalarını,yeni kanuna uyarlayıp,indirime gitsin...kardeşim ozaman adama sormazlarmı,biz bu mücadeleleri boşuna mı veriyoruz diye...İşte Türkiye'min hali...Bu tür kararlar verildikçe,adadaki teröristbaşı hergeçen gün cesaretleniyor,biliyorsunuz değilmi....

Evde balık kızartan Sömek, alev alan piknik tüpünü 3’üncü kattan aşağıya attı. Bir otomobilin üzerine düşen tüp büyük bir gürültüyle patlarken, otomobil alev alev yandı.

Tartıştığı 31 yaşındaki oğluna tokat attığı gerekçesiyle yargılanan Kıbrıs Gazisi Göçmez (54), cezasını kamu binalarını boyayarak geçiriyor.

'Barzani'nin istihbaratına sınırdaki asker ve yerleşim krokileri hakkında istihbarat verdikleri' öne sürülen 2’si korucu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Şehirde orta refüje yapılan düzenlemede çiçeklerle yapılan yıldız hakkında 'terör örgütünün amblemini yansıttığı' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Afişlerde, Türkiye haritasının tam ortasında ay yıldız bulunması, ülkenin batı tarafında 'YA SEV' ve doğu tarafında ise YA TERKET' yazması dikkat çekti.

ATAA Başkanı Kılıç, Türkiye’nin lobi başarısızlığını, 'Sahibinden Satılık Amerika ve Türk Lobiciliğinin Sahipsizliği' adlı iki ciltlik kitapla anlattı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam