|
|
26 Ekim 2006 Perşembe 13:23
|
Toplum
|
Zonguldak'ta kayma nedeniyle boşaltılan binada DENEYLERE başlandı
YERİN ALTINA YERLEŞTİRİLEN CİHAZLARLA TEMELİN KAYMA VE OTURMA YÖNÜ TESPİT EDİLİP, ORANI ÖLÇÜLÜYOR
Zonguldak'ta tabanında kayma meydana geldiği için boşaltılan 4 katlı binada, yaklaşık bir sene sürecek bir deneye başlandı. Ölçümler için gerekli aletlerin monte edildiği binanın bir sene içerisinde oturma yönünün tespit edilmesi ve zemine enjekte edilecek betonla kaymanın önlenmesi için çalışma başlatıldı.
Zonguldak'ta ilk olarak resmi ve özel kurumların ortaklığıyla kurulan Gelişim A.Ş.'nin, daha sonra Fatih Halk Eğitim Merkezi'nin kullandığı ve son olarak da kız öğrenci yurdu olarak kullanılan 4 katlı bina, tabanında kayma meydana gelmesi nedeniyle 2 sene önce boşaltıldı. Yapılan çalışmalar sonrasında, atıl vaziyette bekleyen binada 2005 yılında hazırlanan 45 bin YTL'lik proje kapsamında deney yapılması kararlaştırıldı. Bir sene de deney yapımı için bekleyen binada, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Teknik Daire Başkanlığı'ndan gelen heyetin incelemelerini tamamlamasının ardından deneye başlandı.
Zonguldak Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Kemal Memiş, bakanlıktan gelen heyetin "oturulmasında sakınca yoktur" dediği binanın İl Özel İdaresi tarafından özel bir şirkete kiralandığını söyleyerek, "Binada aynı zamanda deney yapılacak. Deney için gerekli ihale tamamlandı. Kazanan firma tarafından deneye başlandı. Yerin altına yerleştirilen elektronik aletler sayesinde, binanın kayma yönü ve miktarı 1 yıl boyunca belirli periyotlarda ölçülecek. Deney raporlarına göre bina temelinde gerekli güçlendirme çalışmalarına başlayacağız. Oturma yönünü tespit ederek, bina zarar görmeden kayma ve temeldeki oturmayı, sonuçlara göre yapılacak olan zemine beton enjekte çalışmasıyla önlemeyi hedefliyoruz" dedi.
İstanbul'da meydana gelen polis kılığında zorbalık ve tecavüz olayını incelemek üzere iki başmüfettiş görevlendirildi.
Evde balık kızartan Sömek, alev alan piknik tüpünü 3’üncü kattan aşağıya attı. Bir otomobilin üzerine düşen tüp büyük bir gürültüyle patlarken, otomobil alev alev yandı.
Tartıştığı 31 yaşındaki oğluna tokat attığı gerekçesiyle yargılanan Kıbrıs Gazisi Göçmez (54), cezasını kamu binalarını boyayarak geçiriyor.
'Barzani'nin istihbaratına sınırdaki asker ve yerleşim krokileri hakkında istihbarat verdikleri' öne sürülen 2’si korucu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Şehirde orta refüje yapılan düzenlemede çiçeklerle yapılan yıldız hakkında 'terör örgütünün amblemini yansıttığı' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.
Afişlerde, Türkiye haritasının tam ortasında ay yıldız bulunması, ülkenin batı tarafında 'YA SEV' ve doğu tarafında ise YA TERKET' yazması dikkat çekti.
|