Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 3 Aralık 2008Güncelleme: 03.12.2008 10:18 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
YAŞ Toplantıları
Türk Silahlı Kuvvetleri
Trafik Kavgaları
CNN
Ermeni Soykırımı İddiaları
Çalışan Dünyası
DSP
Mustafa Sarıgül
Polis Emniyet Haberleri
Cem Yılmaz
Add to Google
26 Mart 2007 Pazartesi 16:53 Toplum

Danıştay da görüş bildirdi: Yargıtay ve Danıştay'da boş bulunan üyelikleri seçim sürecinde yaşananlar YARGI BAĞIMSIZLIĞI ile bağdaşmıyor

Danıştay Başkanlığı, yüksek yargı organlarına üye seçimi konusunda ortaya çıkan ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) oluşum ve işleyiş şeklinden kaynaklanan sorunların, sonuçta yargı bağımsızlığı ve yargıç güvencesi ile bağdaşmadığını bildirdi.

Danıştay Başkanlar Kurulu bugün yaptığı toplantıda Yargıtay ve Danıştay'da boş bulunan üyelikleri seçim sürecinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Görüşmenin ardından kurul adına Danıştay Başkanlığınca basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, yüksek yargıdaki boş üyeliklere üye seçimi konusunda cereyan eden olayların ve yapılan açıklamaların yargı bağımsızlığı ve yargıç güvencesi bağlamında dikkatle izlendiği belirtildi.

Yüksek mahkemelere üye seçiminin önemli, hassas ve acil bir konu olduğu vurgulanan açıklamada, ''Yüksek Kurul'un saygınlığına uygun olarak bu görevi yerine getirme süreci çeşitli gerekçe ve mazeretlere dayalı olarak uzatılmamalıdır'' denildi.

İlgili Başlıklar:
Danıştay (112 haber)






Evde balık kızartan Sömek, alev alan piknik tüpünü 3’üncü kattan aşağıya attı. Bir otomobilin üzerine düşen tüp büyük bir gürültüyle patlarken, otomobil alev alev yandı.

Tartıştığı 31 yaşındaki oğluna tokat attığı gerekçesiyle yargılanan Kıbrıs Gazisi Göçmez (54), cezasını kamu binalarını boyayarak geçiriyor.

'Barzani'nin istihbaratına sınırdaki asker ve yerleşim krokileri hakkında istihbarat verdikleri' öne sürülen 2’si korucu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Şehirde orta refüje yapılan düzenlemede çiçeklerle yapılan yıldız hakkında 'terör örgütünün amblemini yansıttığı' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Afişlerde, Türkiye haritasının tam ortasında ay yıldız bulunması, ülkenin batı tarafında 'YA SEV' ve doğu tarafında ise YA TERKET' yazması dikkat çekti.

ATAA Başkanı Kılıç, Türkiye’nin lobi başarısızlığını, 'Sahibinden Satılık Amerika ve Türk Lobiciliğinin Sahipsizliği' adlı iki ciltlik kitapla anlattı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam