türk net en son haber 7 Eylül 2008Güncelleme: 07.09.2008 12:18 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Teknoloji
Google
İzmir
Sağlık Haberleri
Formula 1
Tayyip Erdoğanın Sözleri
Aydın Doğan
Ermenistan
Milli Takım ve Milli Maçlar
Emre Belözoğlu
Add to Google

29 Mart 2007 Perşembe 17:03 Toplum

Antalya'daki 5 yıldızlı otelde LNG tankı patladı, 1 kişi öldü

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki bir otelin civarında LNG (Likit Naturel Gaz) tankının patlaması sonucu 1 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

ANTALYA'nın Serik İlçesi'ne bağlı turizm beldesi Belek'teki 5 yıldızlı Kaya Belek Oteli'ne ait sıvılaştırılmış doğalgaz tankına (Likit Naturel Gaz - LNG) dolum yapılırken patlama meydana geldi. Otelin mutfak bölümünün ağır hasar gördüğü patlamada şef kasap 32 yaşındaki Salim Sarı öldü, 2'si turist 10 kişi yaralandı.

Kaya Holding tarafından 9 yıl önce hizmete açılan ve geçen yıl yenilenen Belek Beldesi'ndeki 5 yıldızlı Kaya Belek Oteli'nin mutfak binasının açığında bu sabah saat 07.30 sıralarında büyük bir patlama oldu. Personelin binaya girip, müşterilerin de henüz kahvaltıya inmeye başladığı sırada meydana gelen patlama, 25 kilometre uzaklıktaki Serik İlçesi'nden de duyuldu. Gökyüzüne yükselen alevler, otelde kalan turistlerin yanı sıra çevredeki otelde kalanların da paniğe kapılmasına neden oldu. Otel personeli ve turistler kısa sürede tahliye edildi.

Patlama sırasında otelin mutfak bölümü ağır hasar görürken, restoran bölümünün ve çevredeki diğer binaların camları kırıldı. Patlamanın olduğu anda mutfakta bulunan şef kasap Salim Sarı yaşamını yitirdi, Norveç ve Rus uyruklu 2 turistin de aralarında bulunduğu 10 kişi yaralandı.

Bölgeye itfaiye ekibi ile çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, çevredeki özel hastaneler ile Serik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

OTELDE 400 TURİST VARDI

506 odalı ve 1200 yatak kapasitesi olan otelde patlama anında 400 turistin bulunduğu belirtildi. Patlamada yaralanan Norveçli turist Olevilud Gustara, Rus turist Ruchkov Alexsanaira ile otel personelinden gece mutfak şefi Muhammet Özcan, muhasebe servisinde staj yapan Serik Ticaret Lisesi öğrencisi Sevgi Mete, Metin Özdere, İhsan Aköz, Ahmet Bulut, Ramazan Önlem, Hakan Kızılkaya ve tank operatörü Nami Dilgen'in kaldırıldıkları hastanelerde tedavilerinin sürdüğü, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Olaya el koyan Serik Cumhuriyet Savcılığı, otelde inceleme başlattı. Savcılık, patlamanın nedenleri konusunda ilgili meslek kuruluşlarından bilirkişi talep etti.

OTEL VE FİRMANIN GÖRÜŞÜ

Otel Genel Müdürü Zafer Tamer, “Patlama otel binası içinde değil bahçedeki mutfak bölümünün yanında oldu. Yaralıların sağlık durumu gayet iyi. Hafif sıyrıklarla atlatmışlar. Gaz tankının sorumlu firması, inceleme yapıyor. Patlamayla ilgili kesin nedenleri, ondan sonra öğreneceğiz” dedi.

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Antalya Şubesi Başkanı Yusuf Akçay, otellerin projelerinde bulunmamasına rağmen, her otelin girişinde yakıt tankları olduğunu, ancak bunların denetlenmediğini öne sürdü. Yusuf Akçay, patlamayla ilgili şunları söyledi:

“Önlem alınmaması halinde, otel bahçelerindeki yakıt tankları son derece tehlikeli. Projelerinde bulunmamasına rağmen otellerin girişlerinde akaryakıt tankları bulunuyor. Bu tanklara denetim yapılmıyor. Otellerdeki akaryakıt ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) tankları TSE standartlarına göre yapılmalı. Tanklar mutlaka güvenlik ve kontrol altında tutulmalı ve gaz sızdırıcı önlemler alınmalı.”

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de patlamanın ardından otele gelerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

LNG TANKINDAKİ PATLAMANIN NEDENİ

Makine Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Karaman, oteldeki patlamanın, gaz kaçağından meydana geldiğinin anlaşıldığını bildirdi. Karaman yaptığı yazılı açıklamada, likit naturel gaz patlamasından kaynaklı iş kazasının kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti. Karaman, şu bilgileri verdi:

“Elde ettiğimiz veriler doğrultusunda LNG (Sıvılaştırılmış doğal gaz) tankının değiştirilmesi aşamasında otelin gazsız kalmaması için CNG (Sıkıştırılmış doğal gaz) tankeri kullanıma alınmıştır. Bu değişimin ardından kaçak gaz zamanla otelin belli bir bölümüne yayılmış ve patlama meydana gelmiştir. Doğal gaz maddesinin yüzde 5-15 arasında havaya karışması çeşitli patlamalara neden olmaktadır.”

Bu patlama ilk değil

ANTALYA'da daha önce de otellerde meydana gelen patlamalar şöyle:

* 19 EKİM 2004
Antalya'nın Alanya İlçesi'ne bağlı Konaklı Beldesi'ndeki Konakhan Hamamı'ndaki sıcak su kazanına kaynak yapılırken, gaz sızıntısı olan LPG tankı patladı. Olayda 12'si turist 18 kişi yaralandı. Yaralılar arasında bulunan İsveçli turist 58 yaşındaki Sonja Birgit, tedavi gördüğü hastanede 10 gün sonra yaşamını yitirdi.

* 11 OCAK 2005

Manavgat İlçesi'ndeki 5 yıldızlı Club Voyage Sorgun Select Otel'de LPG tankının yerinin değiştirilmesi sırasında gaz aktarımı yapılırken patlama oldu. Gaz sıkışmasından kaynaklanan patlamada çoğunluğu otel çalışanı olmak üzere 28 kişi yaralandı. Ağır yaralanan teknik elemanlar Ramazan Kızılboğa ve Abdullah Yüksel, hastanede kurtarılamadı.

* 20 NİSAN 2005

Alanya İlçesi’ne bağlı Konaklı Beldesi’nde faaliyet gösteren bir otelin mutfağındaki LPG tankının bakımı sırasında çıkan yangın, otelde bulunan turistlerin panik yaşamasına neden oldu. Kısa sürede büyüyen alevler, 2 saatte söndürüldü. Dumanlardan etkilenen 3 otel personeli tedavi edildi.

* 24 HAZİRAN 2006

AKP'nin 7'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nı yaptığı Kundu'daki IC Green Palace Otel'in girişinde bulunan LPG tankındaki gaz kaçağı paniğe neden oldu. Otelin mutfak bölümünde kullanılan tanka dolum yapıldıktan bir saat sonra gaz sızıntısı başladı. Bunun üzerine Başbakanlık korumaları alarma geçti. Gaz kaçağı, teknik ekibin çalışması sonucu giderildi.

İlgili Başlıklar:
Antalya (170 haber)
Turizm (348 haber)

Kaynak: DHA





Belediyeden yapılan açıklamada, kalitesi ve fiyatı nedeniyle yoğun ilgi gören memba suyu istasyonlarının kapasitesini artırıcı çalışmalara başlandığı, istasyonların çalışma saatlerinde değişikliğe gid

3 gün içinde yaşanan depremler için uzmanlar yine “Büyüğü yolda”, “Tehlike geçti” diye bölündü

Şanlıurfa’da bazı vatandaşlar, "deprem olacak" söylentileri nedeniyle geceyi dışarıda geçirdi.

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Aşağı Alican köyünde cinnet getiren kişi, babası, ağabeyi ve yengesini öldürüp annesi ile kardeşini yaraladıktan sonra intihar etti.

Siirt'in Baykan ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada, 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Bodrum’da artan şikayetler üzerine iç çamaşırıyla denize girmek belediye meclisinin kararıyla yasaklandı

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam