Nethaber Haber Key Odemeleri

Key Odemeleri, Keyodemeleri

türk net en son haber 22 Ağustos 2008Güncelleme: 22.08.2008 00:40 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Rus Turistler
Hırsızlık Haberleri
Terör
İnternet Cafeler
İnternet Suçları
İnternet
Kate Moss
Intel
Bilgisayar Üreticileri
Kayseri Haberleri
Add to Google

06 Nisan 2007 Cuma 16:48 Toplum

Ve Ahmet Mete Işıkara, CAMİDE... Deprem dede, cuma namazı öncesinde cemaate tatbikat yaptırdı...

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Cuma namazı için camiye gelen cemaate, deprem tatbikat yaptırdı. TIKLAYIN, İZLEYİN

Işıkara namaz öncesi vatandaşlara sinevizyon eşliğinde "Depremden korunma bilinci" konusunda bilgiler verdi.

Prof. Dr: Ahmet Mete Işıkara, Türk Kızılayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "Afet Zararlarını Azaltmada Toplum Liderlerinin Rölü" projesi kapsamında Ataköy 5. Kısım Camii'nde Cuma namazı öncesi "Depremden Korunma Bilinci" konusunde vatandaşlara bilgi verdi.

Işıkara, sinevizyon eşliğinde cemaate bilgiler verdikten sonra, namaz anında olası depremde nasıl davranılması gerektiğini anlattı. Cemaat de Işıkara'nın anlattığı şekilde tatbikat yaptı. Camiyi dolduran vatandaşlar, Ahmet Mete Işıkara'nın anlattıklarını büyük bir dikkatle dinledi. Işıkara, depremden korunma yollarını vatandaşlara, "Yapısal bilinç, Yapısal olmayan tehlikeler bilinci, Doğru davranış bilinci ve Deprem sigortası" başlıkları altında aktardı.

Cami avlusunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Işıkara, proje kapsamında din adamları, öğretmenler ve muhtarların eğitilmesinin amaçlandığı belirtti. Daha önce 80 din adamının eğitildiği bilgisini veren Ahmet Mete Işıkara, eğitilen çeşitli dinlere mensup din adamlarını da diğerlerini bilgilendireceğini söyledi. İstanbul'un bir deprem bölgesi olduğunu, depreme hazırlıklı olunması ve korunma kültürüne sahip olunması gerektiğini vurgulayan Işıkara, depremden korunma bilincinin anlatılması için çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı da, insanları yaşatmak ve korumanın herkesin görevi olduğunu dile getirdi. Çağrıcı, "Keşke 100 yıl önce de Ahmet Mete Işıkara'lar olsaydı da bu sayede depremlerdeki kayıplarımızı azaltsaydık." dedi. Camide Türkiye Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de hazır bulundu.

İlgili Başlıklar:
Ahmet Mete Işıkara (7 haber)
Deprem Açıklamaları (49 haber)
Deprem Önlemleri (45 haber)
Diyanet İşleri Başkanlığı (85 haber)
Camiler (21 haber)






Bomba yüklü araç ihbarı asılsız çıktı. Aranan otomobilin sahibinin 17 Ağustos'ta Tokat'ta yakalandığı ve herhangi bir terör örgütü üyesi olmadığı anlaşıldı.

Çünkü: Az maaş, boş mezar: İŞTE TÜRKİYE'NİN DEVLET POLİTIKASI... İstanbul Büyükşehir Belediyesi ÇALIŞIYOR: Olimpiyat şampiyonlarına hediye mezar!...

Malatya'daki yayınevinde biri Alman 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davada flaş gelişme

Tuzla tersanelerinde bir işçi AĞIR yaralandı.

Numaralı kask uygulaması, yarından itibaren 4 ilde başlayacak. Uygulama başarılı olursa ülke genelinde 16 bin 500 polis bu kaskları kullanacak.

Adapazarı'nda ağabeyine kızan şahıs, sokak ortasında kendini karnından bıçakladı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY