|
|
11 Nisan 2007 Çarşamba 17:54
|
Toplum
|
RTÜK Maliye Bakanlığı ve Kanaltürk'ten bilgi istedi
RTÜK, basın ve yayın organlarında, Kanaltürk’e bir siyasi partinin yetkilileri tarafından, prodüksiyon hizmetleri ve reklam yayını karşılığında 3 milyon dolar tutarında ödeme yapıldığına ilişkin haberler üzerine Maliye Bakanlığı ve Kanaltürk’ten bilgi istedi.
RTÜK’ten yapılan açıklamada, RTÜK kanununa göre özel radyo ve televizyon kuruluşlarının yıllık brüt reklam gelirlerinden yüzde 5 oranında ayrılacak payların Üst Kurulun gelirleri arasında sayıldığı anımsatıldı. “Anılan yasanın 13. maddesi gereğince reklam gelirlerinden ayrılacak paylar, elde edildikleri ayı takip eden ayın en geç 20’sinde ilgili yayın kuruluşları tarafından ödenir. Ödemede gecikilmesi halinde, ilgili yayın kuruluşu uyarılarak yedi gün içinde ödeme yapması istenir” denilen açıklamada, yapılacak ihtara rağmen ödeme yapılmaması halinde, Üst Kurulca ödeme yapılıncaya kadar yayının durdurulmasına karar verildiği kaydedildi. Açıklamada, “Belirtilen tarihlerden itibaren iki ay içinde ödeme yapılmazsa, Üst Kurulca yayın izninin ve lisansın iptaline karar verilir ve ödenmeyen kurum geliri icra yoluyla tahsil olunur” denildi.
Açıklama şöyle devam etti:
“Yasanın 12’nci maddesinin son paragrafında yer alan ‘Üst Kurul, radyo ve televizyonların reklam gelirlerinin, aracı kurumların hesaplarıyla birlikte denetlenmesini Maliye Bakanlığından talep eder’ hükmü kapsamında tüm yayıncı kuruluşların genel denetlenmesi Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılmakta olup, bunun yanında kuruluş bazında yapılan kontrollerde tespit edilen eksikliklerin de denetimi anılan madde kapsamında talep edilmektedir. Söz konusu yasa hükümleri tüm yayın kuruluşlarına aynı şekilde uygulanmakta, hiçbir ayrım gözetilmemektedir. Bu kapsamda, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun 3984 Sayılı Yasada belirtilen görevleri çerçevesinde, yukarıda sözü edilen hususların takibi açısından Maliye Bakanlığı ve ilgili yayın kuruluşuna yazı göndermek suretiyle bilgi ve gereği istenmiştir."
İstanbul'da meydana gelen polis kılığında zorbalık ve tecavüz olayını incelemek üzere iki başmüfettiş görevlendirildi.
Evde balık kızartan Sömek, alev alan piknik tüpünü 3’üncü kattan aşağıya attı. Bir otomobilin üzerine düşen tüp büyük bir gürültüyle patlarken, otomobil alev alev yandı.
Tartıştığı 31 yaşındaki oğluna tokat attığı gerekçesiyle yargılanan Kıbrıs Gazisi Göçmez (54), cezasını kamu binalarını boyayarak geçiriyor.
'Barzani'nin istihbaratına sınırdaki asker ve yerleşim krokileri hakkında istihbarat verdikleri' öne sürülen 2’si korucu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Şehirde orta refüje yapılan düzenlemede çiçeklerle yapılan yıldız hakkında 'terör örgütünün amblemini yansıttığı' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.
Afişlerde, Türkiye haritasının tam ortasında ay yıldız bulunması, ülkenin batı tarafında 'YA SEV' ve doğu tarafında ise YA TERKET' yazması dikkat çekti.
|