|
|
14 Nisan 2007 Cumartesi 08:04
|
Toplum
|
Tuncay Özkan: Türk milleti yeni bir ordu kurar
Tuncay Özkan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın önceki gün yaptığı açıklamaları beğenmedi ve yeni ordu kurmaktan bahsetti.
Özkan, Kanaltürk'te yayınlanan Gerçekler adlı programda, "Vatanın tehlikede olduğunu ben de görüyorum. Türk milleti bir değil bin tane ordu kurar. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 40 yerinde pranga var. Bu prangalardan kurtulamıyorsa eğer, Genelkurmay'da o zaman problem var. Çaresizliğin olduğu yerde de çareyi millet üretir" dedi.
Büyükanıt'ın basını bilgilendirme toplantısındaki konuşması, köşe yazarları tarafından da farklı farklı yorumlandı.
Birçok köşe yazarı, Genelkurmay Başkanı'nın konuşmasını demokratik ve anayasal sınırlar içerisinde yaptığını kaydetti.
Tuncay Özkan, Kanaltürk televizyonunda yayınlanan Gerçekler adlı programda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın konuşması hakkında değerlendirmelerde bulundu. Genelkurmay Başkanı'nın vatanın tehlikede olduğundan bahsettiğini; ancak çareyi göstermediğini savunan Özkan, "Ben yurt savunması yapıyorum. Hani, Ankara milletvekili Hakkı Bey'in sözleri aklıma geliyor. Polatlı'da Türk Silahlı Kuvvetleri yeniliyor zannetmişler. Tartışma çıkmış. Meclisi Kayseri'ye taşımak falan konuşuluyor. 'Efendiler, ordular yenilir, milletler yenilmez. Biz yeni bir ordu kurarız. Çünkü biz milletiz.' demiş. Şimdi ben de diyorum. Türk milleti bir değil bin tane ordu kurar. Ama ben şimdi Sayın Genelkurmay Başkan'ımızın açıklamalarından, değerlendirmelerinden sonra kaygıyla bakarım her şeye." şeklinde konuştu. Sözlerini Türk Silahlı Kuvvetleri'ne aşkından dolayı söylediğini ileri süren Özkan, son zamanlarda bu aşkın karşılıksız olmaya başladığını vurguladı. Yaşar Büyükanıt'ın her tarafında prangalar olduğunu iddia eden Özkan, "İşte 14 Nisan mitingi bu yüzden önemli. TSK'nın 40 yerinde pranga var. Bu prangalardan kurtulamıyorsa Genelkurmay o zaman problem var. Ki ben şu an o prangalardan kurtulamadığını görüyorum. Genelkurmay Başkanı bu sözleri ya bizi bir yere hazırlamak için söyledi ya da çaresizlikten söyledi. Çaresizliğin olduğu yerde çareyi millet üretir." dedi. Büyükanıt'ın cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda görüş açıklamamasına sinirlenen Özkan, "Ordu ne işe yarar, rejim ne demektir, bölüneceğiz diyen bir Genelkurmay Başkanı siyasetin emrindeyiz diyebilir mi?" dedi.
Emekli Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ü de eleştiren Özkan, "Beynini masaya koyup düşündüğü (Özkök için söylüyor) için, tabii insanlar beyinlerini kafalarının içinde taşıyorlar, beyinleri çıkarıp masanın üzerine koyduğun zaman düşünme yetisi farklılaşıyor." açıklamasında bulundu. Programda Mine Kırıkkanat da Genelkurmay Başkanı'nın açıklamaları ile alay ederek Büyükanıt için, "Lapsüs sendromu olmasın." dedi. Psikolojide bilinçaltına yerleşen bir konunun yansıması olarak tarif edilen Lapsüs sendromu için Kırıkkanat, daha önce de Büyükanıt'ın Başbakan'a 'sayın cumhurbaşkanım' dediğini hatırlattı. Emekli general Kemal Yavuz ise ülke treninin bir noktaya doğru gittiğini belirterek, "Cesur bir adam çıkacak ya treni devirecek ya da makas değiştirecek" diye konuştu.
Özkan'ın üstü kapalı darbe çağrısı yaptığı televizyonu Kanaltürk, dün akşam 1974'te Portekiz'de yapılan askerî darbeyi konu alan 'Nisan Devrimi' filmini yayınladı. Film, Portekiz'i 48 yıl baskıyla yöneten Salazar hükümetine karşı, ülkeyi demokrasiye geçirmek ve parlamenter sistemi kurmak amacıyla ayaklanan 30'lu yaşlardaki Portekizli subayların hikayesini anlatıyor.
Haber: Zaman gazetesi
|
Yorumlar |
|
abdurrahman bozbıyık
-
01.05.2007 12:04
|
|
Evet katılıyorum.Bu millet yeni ordular kurar elbette,kurarda bu ordunun mensubu da bu milletin çocukları olur.Oysaki bazı TV kanalları ve bazı kendini aydın zanneden zavallılar Demokrasiyi orduyu darbeye çağırmak,sanki halkın içinde orduya öncü gözcülük yapmak gibi bir görev üstleniyorlar.Bu halk bunları göryor vede biliyor.
|
Tartıştığı 31 yaşındaki oğluna tokat attığı gerekçesiyle yargılanan Kıbrıs Gazisi Göçmez (54), cezasını kamu binalarını boyayarak geçiriyor.
'Barzani'nin istihbaratına sınırdaki asker ve yerleşim krokileri hakkında istihbarat verdikleri' öne sürülen 2’si korucu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Şehirde orta refüje yapılan düzenlemede çiçeklerle yapılan yıldız hakkında 'terör örgütünün amblemini yansıttığı' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.
Afişlerde, Türkiye haritasının tam ortasında ay yıldız bulunması, ülkenin batı tarafında 'YA SEV' ve doğu tarafında ise YA TERKET' yazması dikkat çekti.
ATAA Başkanı Kılıç, Türkiye’nin lobi başarısızlığını, 'Sahibinden Satılık Amerika ve Türk Lobiciliğinin Sahipsizliği' adlı iki ciltlik kitapla anlattı.
Zaman gazetesi o kargocu için böyle yazıyor: Kargocu kılığındaki bombacı güvenlik kamerasında
|