|
|
03 Mayıs 2007 Perşembe 00:17
|
Toplum
|
İstanbul çöküyor
İstanbullular Şirinevler’de altı katlı Jale Apartmanı’nın çökmesinin şokunu atlatamadan bir tehlike daha ucuz atlatıldı.
Hasköy Keçecipiri Mahallesi Köprülü Sokak’ta bulunan ve kullanılmayan 2 katlı bina, yan tarafında devam eden inşaatın temel kazısı sırasında yağmurun da etkisiyle toprak kayması sonucunda kısmen çöktü. Olay sırasında iç kısmı ahşap olan binadan düşen parçaların altında kaldığı belirtilen Kadir Etkeser yaralandı. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Etkeser’in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Olay yerine gelerek incelemede bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, binanın kendileri tarafından 15 gün önce boşaltılarak mühürlendiğini söyledi. Demircan, binanın bitişiğinde yer alan 2 binanın da tedbir olarak boşaltıldığını belirterek “Binalarda kalanlara barınmaları konusunda belediye yardımcı olacaktır” dedi.
Çanakkale Bozcaada açıklarında iki yük gemisi çarpıştı. Gemilerin hasar gördüğü kazada ölen ya da yaralanan olmadı.
İstanbul'da meydana gelen polis kılığında zorbalık ve tecavüz olayını incelemek üzere iki başmüfettiş görevlendirildi.
Evde balık kızartan Sömek, alev alan piknik tüpünü 3’üncü kattan aşağıya attı. Bir otomobilin üzerine düşen tüp büyük bir gürültüyle patlarken, otomobil alev alev yandı.
Tartıştığı 31 yaşındaki oğluna tokat attığı gerekçesiyle yargılanan Kıbrıs Gazisi Göçmez (54), cezasını kamu binalarını boyayarak geçiriyor.
'Barzani'nin istihbaratına sınırdaki asker ve yerleşim krokileri hakkında istihbarat verdikleri' öne sürülen 2’si korucu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Şehirde orta refüje yapılan düzenlemede çiçeklerle yapılan yıldız hakkında 'terör örgütünün amblemini yansıttığı' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.
|