türk net en son haber 8 Eylül 2008Güncelleme: 08.09.2008 19:17 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Aydın Doğan
Polemik
Tecavüz Vakaları
Taciz
Cep Telefonu
İnternet Cafeler
Mahkeme Kararları
Cem Uzan
Cinayet
Servet Çetin
Add to Google

13 Haziran 2007 Çarşamba 06:40 Toplum

Hükümeti devirme karşılığında MİT müsteşarlığı teklif edilmiş

Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu yayınladığı kitapta ilginç bir iddia ile ortaya çıktı:

Amaçlarının hükümeti devirmek olduğunu söyleyen bir partinin genel başkanı tarafından, birlikte hareket etme karşılığında kendisine önemli bir istihbarat koltuğu teklif edildiğini açıkladı.

Orakoğlu, şöyle devam etti:

"Bir süre önce, küçük bir partinin genel başkanı beni Armada Alışveriş Merkezi'ne (Ankara) davet etti. Kimlerle beraber hareket ettiklerini anlattı. Amaçlarının hükümeti devirmek olduğunu ve yakın bir zamanda harekete geçeceklerini söyledi. Dedi ki: 'Biraz önce saydığım gerekçelerle hükümet gidiyor. Ben bir-iki ay sonra başbakanım. Eğer stratejinizi bu şekilde götürmeye devam ederseniz sizin ve çocuklarınızın bundan sonra devlet hizmetinde yer alması mümkün değil. Ama şu andan itibaren bizim dediklerimizi kabul ederseniz, size devlet içinde önemli görevler verebiliriz."

Orakoğlu, Timaş Yayınları'ndan çıkan 'Ankara'da Gölge Oyunları' adlı kitabında son dönemde ortaya çıkan ve 'vatan, millet' gibi kavramları isimlerinde kullanan bazı ulusalcı gruplar ve devlet içerisindeki kimi yapılanmaların amaçlarını da şöyle özetliyor:

"Bu tür faaliyetlerin birdenbire ortaya çıkması, Türkiye'yi sanki tekrar Kurtuluş Savaşı'na sokma atmosferini oluşturmaya yönelik. Ama kesinlikle Türkiye'ye hizmet etmeyen bir düşünce." Orduya siyasetin karıştığını da savunan Orakoğlu, "Birileri fiilî bir darbe olmasa da, iki yıldır, 28 Şubat türevi bir darbe hazırlığı içinde. Burada hükümetin hangi görüşte olduğunun falan önemi yok." diyor.

BİLGİ NOTU:

Bülent Orakoğlu, 28 Şubat sürecinde Genelkurmay'ı izlemekle suçlanmış bir emniyet yetkilisiydi.

İlgili Başlıklar:
Polis Emniyet Haberleri (398 haber)
Askeri Darbe Haberleri (51 haber)
Asker Siyaset Tartışmaları (64 haber)






Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan silahlı çatışmada şehit olan Piyade Komando Er İbrahim Kaçar'ın cenazesi, Osmaniye'de düzenlenen törenle toprağa verildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan piyade er Seracettin Aktaş'ın (21) cenazesi, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde toprağa verildi.

Manavgat ve Serik’te 6 gün süren ve Türkiye’nin en büyük ikinci orman yangını olarak kayıtlara geçen yangının yarattığı tahribat havadan fotoğraflandı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, çocukluk arkadaşı İbrahim Genç'i bıçaklayarak öldüren, ağabeyi Süleyman Genç'i de ağır yaralayan zanlı gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

ADD Genel Sekreteri Kahraman ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada 'Şener Eruygur başkanımız bize TSK'nın ziyaretiyle ilgili memnuniyet duyduğunu söyledi' dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam