|
|
13 Haziran 2007 Çarşamba 08:58
|
Toplum
|
Hakime ’canım’ demek hakaret sayıldı
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, hakime "canım" hitabını hakaret niteliğinde gördü ve suç saydı.
Sinop Barosu avukatlarından Güngör Arslan hakkında, Sinop Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Nuri Güleç’e bir keşifle ilgili görevi sırasında hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.
İddianamede Arslan’ın, Güleç’e bir keşif sırasında, "Canım, sen bu keşfi yapmak zorundasın. Harcı yatırdım. Parayı aldın, keşif yapmıyorsun. Şikayet ederim" diye hitapta bulunarak, hakaret ettiği savunuldu.
Sinop Ağır Ceza Mahkemesi, Arslan’ın, sözlerinde hakaret ve sövme unsurlarının bulunmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.
Temyizde Yargıtay 4. Ceza Dairesi, mahkeme kararını bozdu.
Kararda, sanık avukatın keşif sırasında düzeni bozucu davranışlarda bulunduğu ve yargıç tarafından uyarıldığına dikkat çekildi.
Arslan’ın sarf ettiği sözlerin anlamlarının kullanılış ve yöneliş biçimi gözetildiğinde, hakim Güleç’i "küçük düşürücü" nitelikte olduğu belirtilen kararda, Arslan’ın cezalandırılmasına karar verilmesi gerektiği istendi. Davaya yeniden bakan mahkeme, beraat kararında direndi. Direnme kararı üzerine dosyanın geldiği Yargıtay Ceza Genel Kurulu, mahkemenin direnme kararını bozdu. Kurul, Yargıtay 4. Ceza Dairesi’nin, bu sözleri suç sayan kararını yerinde buldu.
İstanbul'da meydana gelen polis kılığında zorbalık ve tecavüz olayını incelemek üzere iki başmüfettiş görevlendirildi.
Evde balık kızartan Sömek, alev alan piknik tüpünü 3’üncü kattan aşağıya attı. Bir otomobilin üzerine düşen tüp büyük bir gürültüyle patlarken, otomobil alev alev yandı.
Tartıştığı 31 yaşındaki oğluna tokat attığı gerekçesiyle yargılanan Kıbrıs Gazisi Göçmez (54), cezasını kamu binalarını boyayarak geçiriyor.
'Barzani'nin istihbaratına sınırdaki asker ve yerleşim krokileri hakkında istihbarat verdikleri' öne sürülen 2’si korucu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Şehirde orta refüje yapılan düzenlemede çiçeklerle yapılan yıldız hakkında 'terör örgütünün amblemini yansıttığı' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.
Afişlerde, Türkiye haritasının tam ortasında ay yıldız bulunması, ülkenin batı tarafında 'YA SEV' ve doğu tarafında ise YA TERKET' yazması dikkat çekti.
|