türk net en son haber 12 Ekim 2008Güncelleme: 12.10.2008 16:37 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Murat Karayalçın
Melih Gökçek
Televizyon Dünyası
Vergi
Fernando Alonso
Formula 1
Temizlik Malzemeleri Endüstrisi
Gürcistan
ABD Kökenli Mortgage Krizi
Uluslararası Kriz
Add to Google

23 Haziran 2007 Cumartesi 02:39 Toplum

Küçük ilçenin tecavüz utancı

Bir garsonu ayağından vuran 35 yaşındaki kadın, 'Kızıma tecavüz etmiş' diye ifade verince, 30 bin kişinin yaşadığı Çorum'un Bayat ilçesinde korkunç bir gerçek ortaya çıktı:

Liseli beş kıza çoğu esnaf 25 kişi şantajla tecavüz etmişti.

30 bin kişinin yaşadığı Çorum'un Bayat ilçesi, bir annenin bir garsonu silahla ayağından vurmasıyla ortaya çıkan tecavüz gerçeğiyle şoke oldu. Kadının ifadesi üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, lise öğrencisi beş kıza şantajla birçok kişi tarafından tecavüz edildiği ortaya çıktı. Çoğu esnaf 25 kişi gözaltına alındı, sekiz kişi tutuklandı.

Bayat ilçesini ayağa kaldıran olay şöyle gelişti: S.T. adlı 35 yaşındaki kadın 29 Mayıs günü bir lokalde garsonluk yapan evli ve bir çocuk babası 25 yaşındaki E.Ş.'yi ayağından vurdu. Hafif yaralanan garson E. Ş. hastaneye kaldırılırken S.T. gözaltına alındı. Sorgusunda S.T., E.Ş.'yi lisede okuyan kızı 15 yaşındaki Z.T.'ye tecavüz ettiği gerekçesiyle vurduğunu söyledi.
Bu ifadeden yola çıkan polis, tecavüze uğradığı öne sürülen Z.T.'nin öğrenim gördüğü Bayat Lisesi başta olmak üzere ilçede geniş çaplı araştırma başlattı. Çorum'dan gönderilen sivil polisler, öğrenciler ve her kesimden kişilerle görüştü.

İlçede işsiz bir gencin, lisede öğrenim gören bir kızla cinsel ilişkiye girip, bunu cep telefonu kamerasıyla görüntülediği, ardından da arkadaşlarına bu görüntüleri verdiği saptandı. Soruşturmayı derinleştiren polis, elde ettiği ipuçlarından hareketle Bayat Lisesi'nde okuyan ve yaşları 14 ile 17 arasında değişen beş kız öğrenciye, aralarında okul arkadaşlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin şantajla tecavüz ettiğini ortaya çıkardı.

Olaya adları karışan liseli beş kız önce Bayat Devlet Hastanesi'nde, ardından Çorum Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi ve tecavüze uğradıkları belirlendi. Öğrenciler psikolojik tedaviye alındı.

Çorum Emniyet Müdürlüğü Ahlak Masası ekiplerinin yürüttüğü operasyonda üç gün önce düğmeye basıldı ve S.T. tarafından tabancayla vurulan Ercan Ş.'nin de aralarında olduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Çoğu esnaf olan zanlıların aralarında bir sürücü kursu sahibiyle kafe işletmecisinin de bulunması dikkati çekti. Soruşturmada gözaltına alınanlar arasında kamuda görevli kişilerin de bulunduğu iddia edildi.

Emniyet'teki sorgularından sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan E.Ş., E.K., O.T., S.O., M.T., S.Y., A.Y. ve M.K. tutuklanarak Çorum L Tipi Cezaevi'ne konuldu. Diğer zanlıların sorgusu devam ederken, operasyon kapsamında ilçede yeni gözaltılar olabileceği belirtildi.

İlgili Başlıklar:
Tecavüz Vakaları (246 haber)
Çorum (21 haber)






TSK, evli olmasına rağmen bir başka kadınla da birlikte yaşayan üsteğmene göz yummadı ve ordudan attı.

Istanbul- Ankara seferini yapan Cumhuriyet Ekspresi dün Bilecik'in Osmaneli ilçesi Selçuk köyü yakınlarında duble yol çalışması sırasında demiryoluna düşen kayaya çarptı.

Edebiyatçı ve Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi Nail Çakırhan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Genelkurmay, 4 Ekim'den bu yana altıncı kez Hakurk'un vurulduğunu ve 31 hedefin havadan ve karadan vurulduğunu açıkladı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam