Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 5 Aralık 2008Güncelleme: 05.12.2008 16:47 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Sanayi Üretimi Endeksi
Honda
Formula 1
CNN
Ermeni Soykırımı İddiaları
Belçika
İran
TBMM
DTP
İskenderun
Add to Google
16 Kasım 2006 Perşembe 11:08 Toplum

İşte bir zamanların büyük ikramiye sahibi, günümüzün ayakkabı boyacısı Spor Toto talihlisi

TOTO'DAN KAZANDIĞI PARAYI BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İÇİN HARCADI... ŞİMDİ HİÇ PARASI YOK VE GEÇİMİNİ AYAKKABI BOYACILIĞI İLE SAĞLIYOR...

Yıllar önce Spor Toto'dan kazandığı serveti 1984 mahalli seçimlerinde belediye başkan adayı olarak harcayan Gümüşhaneli Hamit Eryılmaz, şimdi ayakkabıcı boyacılığı yapıyor.

Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü'nde yardımcı hizmetler sınıfında görevli iken 1977 yılında Spor Toto'dan 13 tutturarak 2 milyon 500 bin lira kazanan Hamit Eryılmaz (62), yedi yıl sonra görevinden istifa ederek 1984 Yılında Gümüşhane Belediye Başkanlığı'na bağımsız olarak aday oldu. 1977 yılında kazandığı ikramiyenin Gümüşhane'yi satın alacak bir para olduğunu söyleyen ve bu günlerde ayakkabı boyacılığı yapan Hamit Eryılmaz, başından geçenleri anlatırken 1984 yılında yaşadığı 45 günlük heyecanı adeta yeniden yaşadı. 5 çocuk babası olan Eryılmaz, emekli maaşı olduğunu, ayakkabı boyacılığını halkın dedikodusunu dinlememek için yaptığını belirtti. Eryılmaz, başından geçenleri şöyle anlattı:
"1977 yılında Spor Toto'dan 13 tutturdum. Ö dönemin parası ile ne paraydı. 2 milyon 500 bin lira. O zaman Sağlık Müdürlüğü'nde yardımcı hizmetler sınıfında çalışıyordum. Hizmetliydim ama 657'ye tabi memurdum. Aldığım para o dönemde nerede ise Gümüşhane'yi satın alıyordu. 1984 yılında bana dediler ki, 'Hamit Abi, belediye başkanlığına adaylığını koyarsan oylarımız senindir.' Bunun üzerine seçim kurulu başkanı ile görüştüm. Bana ilkokul mezunu olup olmadığımı sordu. Ben de 'ilkokul mezunuyum' dedim. 'Aday olabilirsin' dedi. Sağlık Müdürlüğü'ne haber etmeden istifa ettim ve aday oldum. 45 gün arkadaşlarımla beraber konvoylar yaptım, seçimlere girdim. Seçimde 150 oy aldım. Benim mahallemdeki 80 seçmenden 65'i bana oy verdi. 45 gün gerçekten mücadele verdim, kazanamadım. Sağlık Müdürlüğü'ne müracaat ederek aynı görevime başladım ve 1995 yılında emekli oldum. Kazandığım 2.5 milyonu 1984 yılında seçim propagandasında harcamıştım. Mutluyum, sevinçliyim. Hayatımın en güzel dönemini o dönemde yaşadım. Seçimde 2.5 milyon gitti ama para mühim değil benim için. Canım sağ olsun, ben gene böyle bir Hamit'im. Serveti harcadım diye ayakkabı boyacılığı yapmıyorum. Emekli maaşım var bana da kafi geliyor. 5 tane de evladım var. İş güç sahibidirler. İstanbul'da duruyorlar. Boyacılık yapmama razı olmuyorlar. Milletin dedikodusundan kurtulmak için boyacılığı seçtim ve bu işi de zevkle yapıyorum. İşimi çok seviyorum, kimsenin dedikodusunu dinlemiyorum."

Adaylığı dönemindeki günlerin çok güzel günler olduğunu belirten Eryılmaz, "İmkanım olsa yine aday olurum. Vatandaşlara hitap etmenin tadı bir başka" diyerek yaşadığı anılarını unutamadığını dile getirdi.

En sadık dostunun bir sokak kedisi olduğunu da söyleyen Hamit Eryılmaz, "İki ay önce kediye araba çarpmıştı. Durumu iyi değildi. Aldım, onu tedavi ettirdim. Benden ayrılmıyor. Akşam saatlerinde gidiyor, sabah saatlerinde yanıma geliyor" dedi.

İlgili Başlıklar:
Üçüncü Sayfa Haberleri (817 haber)
Piyango Talihlileri (102 haber)

Kaynak: İHA





Mardin’de PKK lehine düzenlenen yürüyüşe katıldığı gerekçesiyle yargılanan sanığın Türkiye-İran sınırında vatani görevini yaparken mayına basarak şehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aydın’ın JİTEM içindeki PKK itirafçıları tarafından öldürüldüğü iddialarının doğru olmadığını billdirdi.

İzmir polisi bu operasyona 'ÇEKİRGE 35' adını verdi. Çete lideri ilkokul mezunuydu, iki ay önce cezaevinden çıkmıştı ve cebinden 100 YTL'si vardı...

Ergenekon davasında emekli yüzbaşı Öztürk'ün avukatı, 'Fehriye Erdal iddianamenin neresinde? Savcı dava dosyasını getirtip incelemeyi hiç düşünmedi mi?' diye sordu.

Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nden sonra Manisa'da kadınlara telefonda 'Çıplak fotoğrafın elimde' şantajıyla ahlaksız teklifte bulunan sapık yakalandı.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bir kişi üzerindeki giysileri değiştirirken tabancasının kazara ateş alması sonucu kendi kendini kasığından vurarak ölümüne sebep oldu.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam