|
|
21 Eylül 2007 Cuma 13:20
|
Toplum
|
Tecavüzcüyü öldüren genç kıza, yeni TCK'ya göre ceza verilmedi
Tarlada annesine tecavüze kalkışan eli baltalı şahsı av tüfeğiyle öldürdüğü gerekçesiyle 3 yıl 4 ay hapse çarptırılan kız, TCK'ya göre tekrar yargılanınca ceza almadı.
Samsun'un Kavak ilçesinin Seyit Ali köyünde 3 yıl önce meydana gelen olayda, Nuriye Örsel (23), tarlada çalışan annesi Nazik Örsel'e (58) tecavüze kalkıştığı iddia edilen Dursun Öksüz'ü (49) av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Olaydan sonra tutuklanan Nuriye Örsel ile haklarında dava açılan ve tutuksuz yargılanan babası Dilaver Örsel (58), annesi Nazik Örsel (58) ve ablası Emine Örsel(26), Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Mahkeme heyeti, Nuriye Örsel'i Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 448. Maddesi gereği önce 24 yıl hapis cezasına çarptırdı, daha sonra olayda ağır tahrik ve hafifletici sebepleri göz önünde bulundurarak bu cezayı 3 yıl 4 aya indirdi ve tahliyesine karar verdi. Tutuksuz yargılanan Dilaver Örsel, Nazik Örsel ve Emine Örsel ise delil yetersizliğinden beraat etti.
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, daha önceki ifadesinde, "Olay sabahı annemin feryadını duydum. Yardım istiyordu. Tüfeği alıp evimizin yanında bulunan tarlaya koştum. Dursun Akyüz, belden aşağısı çıplak halde anneme tecavüze kalkışıyordu. Olayın şoku ile av tüfeğini ateşledim. Annemi kurtarmak için elimi kana buladım. Namus için katil oldum" diyen Nuriye Örsel'e verilen cezayı bozdu ve yeniden yargılanmasını istedi.
Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren yeni TCK' ya göre tekrar yargılanan Nuriye Örsel, duruşmada hazır bulundu. Savcı, yeni TCK'ya göre mütalaasını vererek, "Kasten öldürme suçundan cezalandırılması istemiyle dava açılan sanığın, annesine düzenlenen ırzına yönelik saldırı sırasında annesinin yardım istemesi nedeniyle maktulü öldürdüğü, sanığın maktulü öldürme yerine saldırıyı def edecek şekilde yaralamaması ve birden çok ateş etmek suretiyle meşru müdafaa sınırı aşılsa da, maktulün elinde balta olması, annesinin 'Can kurtaran yok mu?' diye yardım istemesi üzerine olayın bir heyecan, korku ve telaşla meydana gelmesi üzerine yeni TCK'nın 27/2. maddesi gereği sanığa ceza verilemez" diye mahkemeye talepte bulundu.
Mahkeme heyeti, Nuriye Önsel'e, yeni TCK'nın 27/2'inci maddesi gereği ceza verilmemesine karar verdi. Yeni Türk Ceza Kanunu'nun 27/2 Maddesi şöyle: "Bu maddede meşru savunma hakkına ilişkin özel bir sınırın aşılması hali düzenlenmiştir. Buna göre, meşru savunmada sınırın aşılması, fail bakımından mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmeyecektir".
ATAA Başkanı Kılıç, Türkiye’nin lobi başarısızlığını, 'Sahibinden Satılık Amerika ve Türk Lobiciliğinin Sahipsizliği' adlı iki ciltlik kitapla anlattı.
Zaman gazetesi o kargocu için böyle yazıyor: Kargocu kılığındaki bombacı güvenlik kamerasında
Ekonomiden Sorumlu Devlet eski Bakanı Işın Çelebi ile sanatçı Aydan Şener’i karşı karşıya getiren anlaşmazlık, otopark tartışması nedeniyle yaşandı.
DTP'nin mitingine elinde bir bayrakla daldı, ve...
BİR DOĞALGAZ PATLAMASI DAHA
İSTEYEN HERKES MAHMUTPAŞA'DAN BU KIYAFETLERİ 50 YTL'YE ALABİLİYOR: COP DAHİL...
|