Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 5 Aralık 2008Güncelleme: 05.12.2008 10:35 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Afganistan
Yerel Seçimler
Trabzon
Benzinde İndirim Haberleri
Türkiye Amerika İlişkileri
Türk Sineması
Cem Yılmaz
Bilimsel Araştırma
Daniel Güiza
Taraftar Haberleri
Add to Google
20 Kasım 2006 Pazartesi 07:44 Toplum

Türk tabipleri, Kürt sorununa çare bulmalı mı? Tabipler, 'tıp' değil Kürt sorunu tartıştılar...

Türk Tabipler Birliği Genel Kurulu'nda Kürt sorununun barışçıl çözümünü destekleyen önerge kabul edildi...

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 55. Olağanüstü Genel Kurulu'na, yaşanan 'Kürt tartışması' damgasını vurdu.

Genel kurulun, önergelerin görüşüldüğü dünkü son bölümünde ilk olarak Ankara Tabip Odası'nca 'Tabip odası üyelerinin, yerel ve genel seçimlerde göreve geldiklerinde, üyeliklerin düşmesi' yönünde önerge verildi. Salonda gergin anların yaşanmasına neden olan önerge oy birliğiyle reddedildi.

Tekirdağ Tabip Odası üyelerinin verdiği, "TTB, ülkemiz insanının büyük insani trajediler yaşadığı Kürt sorununa barışçıl ve demokratik çözümler üretilmesinin toplum sağlımıza olumlu katkılar yapacağına inanır, bu hedefe yönelik olarak ülke yöneticileri, sivil toplum ve meslek örgütü yöneticilerini çaba göstermeye davet eder" önergesiyse ortamın iyice gerilmesine yol açtı.

Önergeye destek veren Diyarbakır Tabip Odası üyesi Necdet İpekyüz, istatistiklere göre Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde,
okullaşma ve sağlık koşullarının yetersiz olduğunu öne sürdü ve önergenin kabul edilerek bölgede pozitif ayrımcılık uygulanmasını istedi.

Bunun üzerine söz alan Trabzon Tabip Odası üyesi Ahmet Ömeroğlu, sadece bir bölge için talepte bulunulmasının doğru olmadığını belirterek, ülkenin geneli için konuşulması gerektiğini söyledi. Ömeroğlu, ayrımcılığın hepsini kınadığını söyleyerek, "Ayrımcılık bölücülüktür, pozitifi ya da negatifi olamaz" diye konuştu.

TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Selim Ölçer'se "Bir Kürt meselesi vardır" diyerek, el birliğiyle, karşılıklı konuşarak bu sorunun çözülmesi için adım atılması gerektiğini belirtti. Ölçer, bölgeye pozitif ayrımcılık uygulanması gerektiğini savundu. Önergeyi destekleyen ve karşı görüş bildiren konuşmaların ardından yapılan oylamada, önerge oybirliğiyle kabul edildi.

İlgili Başlıklar:
Sağlık Haberleri (1170 haber)






'Ergenekon' davasının 25'inci duruşmasına başlandı.

Türkiye'nin önde gelen kış turizmi merkezlerinden Uludağ'ın yolu genişleyecek.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binası girişindeki patlamaya ilişkin gözaltına alınan kurye tutuklandı.

Kırıkhan’da kendilerine polis süsü veren 5 zorba, kapısını kırarak girdikleri evin genç kızını saçlarından sürükleyip kaçırmaya çalışırken gerçek polisler tarafından yakalandı

Isparta'da beden eğitimi öğretmenliği yapan F.E.Ö., 16 yaşındaki kız öğrencisiyle ilişkisi olduğu iddiaları üzerine, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak, hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Ayşen Başaran, 2 yaşında tıbbi hatayla sol kolunu kaybetti. Ailesi, kader demedi ve Ayşen mahkemelerde büyüdü. BUGÜN HERKES YİNE AYŞEN'İ KONUŞUYOR

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam