Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 5 Aralık 2008Güncelleme: 05.12.2008 17:23 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Genelkurmay Haberleri
Sanayi Üretimi Endeksi
Honda
Formula 1
CNN
Ermeni Soykırımı İddiaları
Belçika
İran
TBMM
DTP
Add to Google
23 Ekim 2007 Salı 12:10 Toplum

BU HABER GÖZYAŞI DÖKTÜRÜYOR... Şehidin ağlatan dramı: 15 yıllık anne hasretini son 2 ay dindirmeye çalışıyordu

Bursalı er Saraç'ın annesi, 'Onu benden 15 yıl boyunca kaçırdılar, evlatlık vermişler. Oğlumu 15 sene sonra bulabildim. Ancak 2 ay görüştüm. Askerde de kaybettim' dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit düşen Bursalı er Samet Saraç'ın ardından dram çıktı. İğnelerle ayakta duran gözü yaşlı şehit annesi, "Onu benden 15 yıl boyunca kaçırdılar, evlatlık vermişler. Oğlumu 15 sene sonra bulabildim. Ancak 2 ay görüştüm. Askerde de kaybettim" dedi.

Piyade er Samet Saraç'ın öz annesi Filiz Turan, oğlu 5 yaşındayken babasından boşandıklarını ve 15 yıl boyunca oğlunu aradığını ifade ederek, yaşadıklarını gözleri dolarak anlattı. Oğlu Samet'i 15 yıl aradan sonra bulduğunu kaydeden anne Turan, "Biz babasıyla ayrıldık. Samet o zaman 5 yaşındaydı. Babası 15 sene kaçırdı onu benden. Bana iki çocuğumu da göstermedi. Babası ayrılmasınlar diye ikisini de bir aileye evlatlık vermiş. Sonra o aile de ölünce tekrar babaya geri verilmiş. Samet beni bulmak için çok
yer gezmiş. Babasıyla boşanmadan önceki yaşadığımız eve gitmiş. Araştırmış, dedesinin evini bulmuş. Ve biz ilk defa 15 yıl aradan sonra dedesinin evinde görüştük. Askere gidene kadar da 2 ay boyunca her gün beraberdik. Askere giderken asker tülbendini bağladım. Allah'a emanet ol dedim. Erzincan'da 2-3 ay kaldı. İzne geldiğinde (Ben gidiyorum, gelemeyebilirim) diye konuşmuştu" dedi.

Oğlunun acemiliğini yaptığı Erzincan'a gitmeden önce anneler günü hediyesi olarak küçük kardeşi Semih'i yanına getirdiğini ifade eden anne Filiz Turan, sözlerine şöyle devam etti:

"(Ben askere gidersem siz görüşemezsiniz. Kardeşimi sana göstermezler) demişti. Ondan sonra da ayrılmaz olduk. Hatta Samet'in şehit edildiği gece küçük oğlum benim yanımdaydı. Onu da bulmama o vesile olmuştu. Ayrıca Samet askerdeyken (Onun annesi öldü demişler). O şehidin annesi benim. Ben ölmedim. Buradayım, yaşıyorum. Dün gece cenazesi Bursa'ya geldi. Son kez gördüm. Çok üzgün, ayrıca çok mutluydum. Bitirsinler artık bu terörü. Çok zor, çok büyük bir acı. Ama yapabilecek hiç bir şeyim yok."

Bu arada şehidin İzmir Foça'da askerlik yapan üvey kardeşi Gökhan Turan, annesini teselli için izine ayrılarak Bursa'ya geldi. Haberi sonradan öğrendiğini söyleyen Gökhan Turan, "Çok üzgünüm. Allah şehit aileleri yardım etsin. Ben de bu haberi yolda duydum. Gelirken (Allah şehit ailelerine yardım etsin) derken, şehit bizim ailemizdenmiş. Bunu öğrendim. Bizim için şeref verici bir şey. Allah mekanını cennet etsin. Artık bunların hepsinin kökünün kazınmasını istiyorum" dedi.

İlgili Başlıklar:
Şehit ve Gazi Haberleri (305 haber)
Bursa (92 haber)

Kaynak: IHA





MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde PKK lehine düzenlenen yürüyüşe katıldığı iddiasıyla yargılanan Mesut Sanir’in, Türkiye-İran sınırında vatani görevini yaparken mayına basarak şehit olduğu ortaya çıktı.

İstanbul'da bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle bazı yerlerde 14-15-16-17-21 Aralık tarihlerinde elektrik kesintisi uygulanacak.

Mardin’de PKK lehine düzenlenen yürüyüşe katıldığı gerekçesiyle yargılanan sanığın Türkiye-İran sınırında vatani görevini yaparken mayına basarak şehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aydın’ın JİTEM içindeki PKK itirafçıları tarafından öldürüldüğü iddialarının doğru olmadığını billdirdi.

İzmir polisi bu operasyona 'ÇEKİRGE 35' adını verdi. Çete lideri ilkokul mezunuydu, iki ay önce cezaevinden çıkmıştı ve cebinden 100 YTL'si vardı...

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam