Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 20 Kasım 2008Güncelleme: 20.11.2008 09:38 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
PEJAK
İran Türkiye İlişkileri
PKK Terörü
İran
Durmuş Yılmaz - Merkez Bankası Başkanı
Faiz Düzenlemeleri
Akşam Gazetesi
Serdar Turgut
Medya
Salih Memecan
Add to Google
26 Ekim 2007 Cuma 14:25 Toplum

Anayasa Mahkemesi'nin eşi türbanlı başkanı, 15 üyeli mahkemenin sadece 4 üyesiyle ATA'nın huzuruna çıktı

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçilen Haşim Kılıç'ın Anıtkabir'e yaptığı ziyarete, yedeklerle birlikte 15 üyesi bulunan yüksek mahkemenin sadece 4 üyesi katıldı.

Milliyet gazetesinin haberine göre; Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçilen Haşim Kılıç'ın Anıtkabir'e yaptığı ziyarete, yedeklerle birlikte toplam 15 üyesi bulunan yüksek mahkemeden sadece dört üye katıldı. Mahkemenin tüm raportörlerinin hazır bulunduğu ziyarete katılan üyelerinin, seçimde Kılıç'a oy verenlerden oluşması dikkat çekti.

11 asıl üyenin oy kullandığı Anayasa Mahkemesi Başkanlığı seçiminde, kendi oyu dahil, altı üyenin oyunu alarak hafta başında başkanlık koltuğuna oturan Kılıç önceki gün Anıtkabir'i ziyaret etti.

Ziyarette yüksek mahkemede görevli tüm raportörler hazır bulundu ancak dört yedek üye ile birlikte Kılıç dahil toplam 15 üyesi olan Anayasa Mahkemesi'nden sadece dört üyenin Kılıç'a eşlik etmesi dikkat çekti.

Üyelerden Başkan Vekili seçilen Osman Alifeyyaz Paksüt, Serruh Kaleli, Ahmet Akyalçın ve Serdar Özgüldür Kılıç'a eşlik etti. Bu isimlerin tamamının başkanlık seçiminde Kılıç'a oy vermiş olması dikkat çekerken Kılıç'a oy veren üyelerden sadece Sacit Adalı ziyarete katılmadı.

Kılıç ile birlikte üyelerden Akyalçın, Fulya Kantarcıoğlu ve Mehmet Erten'in başkanlık için yarıştığı seçim, Akyalçın'ın adaylıktan çekilmesiyle noktalanmıştı. Kılıç lehine oy kullanan Akyalçın aynı gün yapılan seçimde Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı seçilmişti. Kılıç'tan boşalan Başkan Vekilliği koltuğuna da Paksüt oturmuştu.

İlgili Başlıklar:
Haşim Kılıç (42 haber)
Anayasa Mahkemesi (214 haber)





Yorumlar
Erdem Gunduz - 26.10.2007 14:55
bu haberi kim yazdiysa cehaletiyle ovunmeli... Sana ne adamin esinden ? "esi turbanli baskan"... Adamin tum ozelliklerini, bilgisini, deneyimini bir tarafa atip neyle tanimliyorsunuz yaa, yuh yani yuh... O adi teroristlerin sehit ettigi genclerimizin de esleri turbanli, noolcak simdi ??? Haber mi bu yaa

Başbakan, Sabah gazetesi çizerine 'Ah be Memecan, bütün karikatüristler senin gibi olsa! Hepsi başa bela' diyor. Memecan da 'Eee benim gibisini zor bulursun' cevabını veriyor.

İstanbul Kartal’daki eski bir fırında hamur karıştırıcı olarak çalışan Özkan Z., 'Onları öldürdükten sonra üzerlerinden aldığım 1000 YTL’yi Taksim’deki barlarda harcadım' dedi.

KONYA 4. Asliye Ceza Mahkemesi, evde bulundurma ruhsatı olan silahını otomobilinde taşıyan işadamının 10 aylık hapis cezasını ayda bir gün hasta bakıcılık cezasına çevirdi.

Diyarbakır’da “hırsız” diye gözaltına alınan kişinin bilgisayarından MİT ve Genelkurmay’a ait gizli belgeler çıktı. Zanlının belgeleri kuryeyle Kandil’deki terör örgütü üyelerine gönderdiği belirtildi

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam