|
|
07 Kasım 2007 Çarşamba 06:18
|
Toplum
|
Kaçırılan askerler için bir açıklama da Perinçek'ten: Keşke tabutlarıyla gelselerdi
Sabah gazetesi bu açıklamayı, Bu kadarı çok ayıp manşetiyle verdi:
"ŞEHİT OLSALARDI"
Doğu Perinçek Antalya'da düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: "Ben hükümet olsam PKK'nın elinden 8 askeri almam. Alınmalarına sevinemedim. Keşke şehit olup tabutlarıyla gelselerdi de bu manevi zarara uğramasaydık. Millet de bunu söylüyor. Bir asker babası olsaydım aynı şeyi söylerdim."
ANNENİN İSYANI
Serbest kalan 8 askerden er Fatih Atakul'un annesi Aynur Atakul ise Bakan Şahin'in "Kurtulmalarına sevinemedim" sözüne tepki gösterdi: "Bakan böyle konuşacağına keşke beni alnımdan vursaydı. Ölseydi Bakan Bey sevinecek miydi? Konuşmak Bakan'a kolay."
HABERİN AYRINTILARI
Partisinin Antalya İl Başkanlığı'nda dün bir basın toplantısı düzenleyen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek çarpıcı iddialar ortaya attı. Perinçek, "PKK, Dağlıca'ya ABD'nin füzeleriyle saldırdı. Bu bilgileri TSK'dan da doğrulattım" dedi. Perinçek ayrıca, PKK tarafından rehin alındıktan sonra serbest bırakılan 8 askerle ilgili olarak, "8 askerin PKK'nın elinden alınmasına sevinemedim. Keşke tabutlarıyla gelselerdi. Askerler şehit olsalardı, tabutları gelseydi bu manevi zarara uğramazdık" dedi.
'ABD DESTEKLİYOR'
ABD'nin uzaydan yaptığı istihbaratla, silahla ve parayla PKK'yı destekleyip Türkiye'nin üzerine saldırttığını öne süren Perinçek, şunları söyledi: "Dağlıca'daki saldırıda da önce ABD füzeleri vurdu. Önce köprüler havaya uçuruldu. Bu iddiayı yazabilirsiniz. Bunu TSK'dan da doğrulattım. 8 askerin esir alınmasını sağlayan da kurtaran da ABD'dir. Bunu Türk milletinin onurunu kırmak için yapıyor.
'ŞEHİT OLSALARDI'
ABD, Türkiye ile alay ediyor. Bu havayı Türkiye'ye sokup Kuzey Irak'ta kurulan kukla devletinde İsrail'i tanıtmaya çalışıyor. İran ile Türkiye'yi karşı karşıya getirerek Türkiye'nin parçalanmasını istiyor. Bu tehdidi doğru tespit etmeliyiz ve bütün milletimizi uyarmalıyız. Bugün yaşanan bir terör olayı değil, savaşın resmen başlangıcıdır." 8 askerin kurtarılmasıyla ilgili de çarpıcı değerlendirmeler yapan Perinçek, "Ben hükümet olsam PKK'nın elinden 8 esir askeri almam. Keşke o askerler şehit olsalardı, tabutları gelseydi de bu manevi zarara uğramazdık. Çünkü bu durum ülkemize zarar vermiştir. Bir asker babası da olsaydım aynı şeyi söylerdim. Bu savaşta en önemli şey gurur ve moraldir" diye konuştu.
|
Yorumlar |
|
semih
-
07.11.2007 09:18
|
|
BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU!
PERİNÇEK Bİ TATİL YÖRESİNİ GEZER GİBİ GEZDİĞİ YERLERİ UNUTTU SANIRIM...
ANLAYAN ANLAMIŞTIR... ANLAMAK İÇİN SABAH GAZETESİNDEKİ RESMİNE BAKMAK YETER...
|
Ancak Uğur Dündar, sizin anladığınız gibi anlamamış.
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde bir vekil öğretmenin öğretmenin, 14 yaşındaki kız öğrenciye tecavüz ettiği iddia edildi.
Gaziosmanpaşa, Silivri, Bakırköy ve Avcılar işletme müdürlüklerince yapılacak çalışmalar nedeniyle 23-26 Kasım arasında bazı semtlerde elektrik kesintisi uygulanacak.
Yarın yurdun batısından girecek yağışlı hava ve fırtına, cumartesi gecesi Trakya, Bursa, Zonguldak, Çanakkale, Balıkesir ve Bolu’da kar ve karla karışık yağmura dönüşecek.
DİKKAT: Yurdun büyük bölümünde fırtına ve kuvvetli yağış bekleniyor.
Terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, Erbil’de 2 eşiyle yaşamaya başladı.
|