|
|
13 Kasım 2007 Salı 08:30
|
Toplum
|
Bir şey Işıkara'yı tedirgin ediyor
12 Kasım Düzce depreminin 8. yıldönümünde düzenlenen konferansta Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, "2003'ten beri Türkiye'de 6 ile 6.9 arasında bir tek depremin olmaması beni tedirgin ediyor" dedi.
12 Kasım 1999 depreminin yıldönümü nedeniyle Düzce'de düzenlenen Türk Kızılayı Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma projesinin tanıtıldığı toplantıya katılan Işıkara, şöyle konuştu:
"1 Mayıs 2003'ten beri Türkiye'de 6 ve 6.9 büyüklüğü arasında bir deprem yaşanmadı. Yine 12 Kasım 1999'dan sonra da 7'nin üzerinde bir deprem yok. Bu beni rahatsız ediyor. Bu veriler, bu depremin olması gerektiğini söylüyor. Ama olmadı. Onun için rahatsız oluyorum. 'Deprem olacak mı?' sorusu yerine, 'Ben depreme hazır mıyım?' diye sormamız gerekir. Marmara'da iki potansiyel var. Birisi adaların güneybatısı, diğeri de Gemlik. Gemlik' teki kol, Kuzey Anadadolu Fayı'nın güney kolu. Burada olacak depremi Gölcük' teki gibi hissederiz. Adaların güneybatısında olacak depremiyse ciddi anlamda yaşarız. Ancak Marmara Denizi'nde tusunami olmaz."
İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Naci Görür ise geçen hafta Bolu'da katıldığı bir konferansta Marmara Denizi'nin altında 1999 depremi öncesindeki kadar yoğun gaz ve petrol çıkışı tespit ettiklerini söylemişti.
10 yaşındaki çocuk, SES BOMBASINA tekme attı.
Şırnak'ın merkez Güneyçam köyü yakınlarında terör örgütü PKK militanlarınca yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu bir uzman çavuş ile bir çavuş şehit oldu.
Kahramanmaraş'ın dünyaca ünlü dondurma markası Mado'nun Gaziantep yolu üzerinde bulunan tesisi bal arılarının akınına uğradı.
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser Mehmet F.Ç, tanıdığı kokain satıcılarından tehditle para aldığı iddiasıyla tutuklandı.
Ramazan ayında sigara içtiği için bir dolmuş şoförü tarafından darp edildiğini ileri süren Ankara Barosu avukatlarından Erdal Güzel'in şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.
Başkent'te kazı yapan belediye ekipleri bir çuval içinde çok sayıda mermi ve 6 adet bomba atar mermisi buldu.
|