|
|
26 Kasım 2007 Pazartesi 12:44
|
Toplum
|
Bunlar YABANCI hırsız: Kullandıkları tekniğe polis bile ŞAPKA ÇIKARTTI
AKMERKEZ'DE MAĞAZALARA GİRİP ELLERİNE NE GEÇERSE ÇALIYORLAR. ÇALDIKLARINI DA, ÖZEL İMALATLARI BİR BAVULA AKTARIYORLAR. BÖYLECE ALARM ÇALMIYOR
Beşiktaş'ta, lüks mağazalara müşteri kılığında girerek, alüminyum folyo ile izole ettikleri çantalarına giyim eşyalarını koyup X-Ray cihazına takılmadan çıkan Rus uyruklu 2 kadın ile Cezayir uyruklu 1 kişi polisin dikkatli çalışması sonucu yakalandı.
Şahısların çaldıkları eşyaları sattıkları belirlenirken, yakalandıkları sırada çantalarından 5 bin YTL değerinde çalıntı giyim ürünün çıktığı öğrenildi.
Beşiktaş Asayış Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, mağazalara yönelik hırsızlık olaylarını önlemek için Akmerkez'de devriye gezerken, 2 kadın 1 erkeğin çantalarla mağazalara girip ücret ödemeden çıktıklarını fark etti.
Otoparka inen şahısların bir otomobilin bagajına çantalarından çıkardıkları giysileri koyduklarını gören polis, takibi sürdürerek, tekrar ücret ödemeden mağazadan çıkarken çantalarını kontrol etmek üzere şahısları durdurdu.
Şahısların çantalarında yapılan aramada bir çok ünlü markaya ait giysiler bulundu. Yapılan sorgu ve inceleme sonucu, şahısların X-Ray cihazından sinyal vermeden geçmek için çantalarının içine aluminyum folyo ile sarılı zula yaptıklarını tesbit etti.
Suçüstü yakalanan, Rus uyruklu Türk vatandaşı Lioudlaila Çatmak (33), arkadaşı Tatiana Topoliyan (39) ve Cezahirli Hakim Bukars (42) gözaltına alındı. Zanıların 34 VN 9359 plakalı otomobiline el konurken, bu yolla bir kerede 5 bin YTL değerinde giysi çaldıkları orataya çıktı.
Çantadan 8.8 kg patlayıcı çıktı.
TSK, evli olmasına rağmen bir başka kadınla da birlikte yaşayan üsteğmene göz yummadı ve ordudan attı.
Istanbul- Ankara seferini yapan Cumhuriyet Ekspresi dün Bilecik'in Osmaneli ilçesi Selçuk köyü yakınlarında duble yol çalışması sırasında demiryoluna düşen kayaya çarptı.
Edebiyatçı ve Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi Nail Çakırhan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
... DİKKAT ÇEKTİ... DİKKAT ÇEKTİ...
Genelkurmay, 4 Ekim'den bu yana altıncı kez Hakurk'un vurulduğunu ve 31 hedefin havadan ve karadan vurulduğunu açıkladı.
|