Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 3 Aralık 2008Güncelleme: 03.12.2008 22:56 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Çalışan Dünyası
Polis Emniyet Haberleri
Trafik Kazaları
Zorlu Grubu
Vestel
Yerel Seçimler
İzmir
Efes Pilsen Bira
Turizm
Öğretmenlerle İlgili Haberler
Add to Google
03 Aralık 2007 Pazartesi 15:36 Toplum

BU YÜZÜ BÖYLE PARÇA PARÇA YAPAN, O LANET MAYIN... Gazinin dileği; kızının yüzünü görebilmek

Şırnak'ta mayın patlaması sonucu gözlerini kaybeden gazi uzman çavuş Süleyman Keleş, olaydan sonra doğan bebeğinin yüzünü hiç göremedi.

Gazi Keleş, ameliyatlarla yeniden görebilme umudunu hiç yitirmediğini dile getirdi.

Şırnak'ta mayın patlaması sonucu iki gözünü birden kaybeden 27 yaşındaki Gazi Uzman Çavuş Süleyman Keleş, en büyük arzusunun gözlerini kaybettikten sonra doğan kızının yüzünü görebilmek olduğunu söyledi.

Sakarya'nın Karasu ilçesinin Tepetarla köyünde oturan Süleyman Keleş, Ankara'da yaptığı askerliğinin ardından, uzman çavuşluğa başvurdu. Başvurusu kabul edilen Keleş, Şırnak'ta göreve başladı. Şırnak'ta 4,5 yıl görev yapan Keleş, haziran ayında bir arazi taraması sırasında patlayan mayınla yaralandı. Bestler Dereler mevkiinde patlayan mayın, 10 aylık evli Gazi Keleş'i gözlerinden etti. Olay sırasında eşi 7,5 aylık hamile olan Keleş'in eşi Tuğba Keleş, Hayatnaz adını verdikleri bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Eşi ve 4 aylık kızıyla birlikte ailesinin yanında yaşayan Keleş, şimdi kızının yüzünü görebilmek arzusuyla Gülhane Askerî Tıp Akademisi'ndeki (GATA) tedavisine devam ediyor.

Gazi Süleyman Keleş, yaralandıktan sonra, 25 gün GATA'da tedavi gördüğünü ve yetkililerin kendisiyle yakından ilgilendiğini belirtti. Mayının patladığı anı hatırlamadığını kaydeden Keleş, şunları söyledi: "Mayın patlaması meydana gelen bir alanda tarama yapıyorduk. Yanımda başka arkadaşlar da vardı. Arkadaşımla benim aramda patlamış mayın, ama ben hatırlamıyorum. Helikopterin iki arkadaşımla beni aldığını, arkadaşımla konuştuğumu hatırlıyorum. Sonraki 2 günü hatırlamıyorum. Ameliyatın çok zor geçtiğini söylediler. En son net gördüğüm bir arkadaşımdı. Yaralanan başka bir arkadaşımız helikopterle götürülürken ona ağlıyordu, bunu hatırlıyorum. Kendime geldiğimde, gözlerimde bant vardı. Ben de çok önemli bir şey olduğunu düşünmüyordum. Geçici bir şey olduğunu sanıyordum. Ama zaman geçtikçe gözlerimi kaybettiğimi anladım."

Keleş, olayda yaralanan diğer arkadaşlarıyla devamlı görüştüklerini ve birbirlerine destek olmaya çalıştıklarını belirtti. Hayatında çok şeyin değiştiğini, eskiden yaptığı birçok şeyi yapamadığını, ancak kendisini hayattan soyutlamadığını kaydeden Keleş, sözlerine şöyle devam etti: "Olay olduğunda eşim Şırnak'ta değildi. Hamile olduğu için, Ankara'ya ailesinin yanına gitmişti. Mayın patlaması sonucu gözümü kaybettim. Kendi yüzümü özledim, aynaya bakmayı mesela. Ama en büyük özlemim; gözümü kaybettikten 2 ay sonra doğan kızım Hayatnaz oldu. Kendi çocuğumun yüzünü göremedim, onu görmek istiyorum. Başıma gelen olayda ailem de büyük bir şok geçirdi. Kendime geldiğimde eşimin yüzünü göremiyordum ama sesi falan titriyordu. Yine de kendimi toplumdan soyutlamadım. Niye soyutlayayım ki? Biraz hareket alanım kısıtlandı işte. Evde bebekle zamanım geçiyor, işim olunca çarşıya çıkıyorum, arkadaşlarım sağ olsunlar hiç yalnız bırakmıyorlar. Hayat devam ediyor. Gözlerimden ve yüzümden tedavi oluyorum. Bu durumu daha kabullenemedim, ama dua etmekten başka bir çare yok. İnşallah yeniden göreceğime inanıyorum."

Yüzündeki yanık izleri için estetik ameliyat yapılacağını kaydeden Keleş, görebilme ümidini kaybetmediğini, ameliyatların sonucunu bekleyeceğini sözlerine ekledi.

İlgili Başlıklar:
PKK Terörü (507 haber)
Şehit ve Gazi Haberleri (305 haber)
Mayın Temizliği (21 haber)






Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınanlar arasında İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Alat'ın da bulunduğu iddia edildi.

İKİ milyon YTL vurgun yapmışlar ve İKİ bin YTL'ye kiraladıkları villaya yerleşmişler...

Sinop'ta belediyede makam şoförü olarak görev yapan belediye işçisi, belediye başkanlığına adaylığını koydu.

Ülkücü öğrenciler polis eşliğinde okuldan çıkarıldı. DTCF'deki 2 öğrencinin yaralandığı kavga, 'omuz atmak'tan çıkmış...

Ankara Üniversitesi DTC Fakültesi’nde karşıt görüşlü iki grup taşlı sopalı çatışıyor. Taşlı sopalı kavgada 2 öğrenci yaralandı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam