Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 22 Kasım 2008Güncelleme: 22.11.2008 11:46 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Cinsellik
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti - KKTC
Enerji Bakanlığı
Elektrik
Hava Durumu
İDO
Malezya
Prof Mesut Parlak
İsrail
Mucit Türkler
Add to Google
14 Aralık 2007 Cuma 00:16 Toplum

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 'kayıp üsteğmen' hakkında imalı bir açıklama yapıldı

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında unutulduğu iddia edilen Tabip Üsteğmen Mehmet Fatih Uluğ ile ilgili Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliği bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Tabip Üsteğmen Uluğ'un kendi inisiyatifi ile birliğini izinsiz olarak terk etmiş olabileceği değerlendirilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Bazı basın ve yayın organlarında Şırnak'ta konuşlu Jandarma Komando Tugay Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Tabip Üsteğmen Mehmet Fatih Uluğ'un akıbeti hakkında değişik haber ve yorumlar yer aldı. Bunun üzerine Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliği konuya açıklık getirdi. Açıklamada, anılan olay şöyle anlatıldı:

"01 Aralık 2007 günü, birlik, operasyon amacı ile bir bölgeye intikal etmiş ve kötü hava koşulları nedeniyle 02/03 Aralık 2007 gecesi operasyona son vererek yine bölgede bulunan bir üs bölgesine yaya olarak intikale başlamıştır. Yaya intikal sırasında, Tabur Komutanı dahil bir çok personel Tabip Üsteğmen Uluğ'un birlikle beraber yürümekte olduğunu görmüş ve sabah saat 04.00 sıralarında üs bölgesine varılmıştır. Üs bölgesinde birliğin unsurları yeniden tertiplenmiş ve istirahat verilmiştir. Burada da birçok personel tarafından Tabip Üsteğmen Uluğ'un üs bölgesinde bulunduğu görülmüştür. Aynı gün saat 15.00 sıralarında, birliğin tekrar hareket hazırlığı yaptığı sırada Tabip Üsteğmen Uluğ'un mevcut olmadığı tespit edilmiştir."

Yapılan yaklaşık üç günlük operasyon sırasında bölgede hiçbir terörist ile karşılaşılmadığı belirtilen açıklamada, aramalarda herhangi bir temas veya görüntü alma olmadığı ve bölgeye ilk intikal dışında helikopter kullanılmadığı ifade edildi.

Bu nedenle bazı basın ve yayın organlarında yer aldığı gibi personelin herhangi bir yerde unutulmuş olmasının söz konusu olamayacağı ileri sürülen açıklamada, "Tabip Üsteğmen Uluğ'un bulunması amacıyla tüm bölgede yoğun arama faaliyeti icra edilmekte olup, bu ana kadar kendisine ait bir ize rastlanmamıştır. Olayla ilgili çok yönlü araştırmalara devam edilmektedir. Mevcut bilgiler ışığında Tabip Üsteğmen Uluğ'un kendi inisiyatifi ile birliğini izinsiz olarak terk etmiş olabileceği değerlendirilmektedir" denildi.

İlgili Başlıklar:
Türk Silahlı Kuvvetleri (480 haber)
Şehit ve Gazi Haberleri (303 haber)
Askeri Operasyonlar (358 haber)
Jandarma Kuvvetleri (26 haber)






İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy, şiddetli lodos nedeniyle batan Karaköy Vapur İskelesi'nin yerine yüzen yeni bir duba konulacağını söyledi.

İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) dün koruma krizi yaşandı. İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak kendisini ziyarete gelen İsrail Büyükelçisi Gaby Levi ve İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Mordehai Amihai'nin

ÇORUM’da 3 kızı taciz edip porno izlettirdiği gerekçesiyle tutuklanan Ensar Vakfı Şube Başkanı Zekai İ. hâkim karşısına çıktı.

ABD’den solüsyon içinde 10 günde getirilen damar 2.5 saatlik operasyonla hastanın kasığıyla dizi arasında bölüme yerleştirildi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam