Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 3 Aralık 2008Güncelleme: 03.12.2008 22:49 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Çalışan Dünyası
Polis Emniyet Haberleri
Trafik Kazaları
Zorlu Grubu
Vestel
Yerel Seçimler
İzmir
Efes Pilsen Bira
Turizm
Öğretmenlerle İlgili Haberler
Add to Google
25 Aralık 2007 Salı 10:48 Toplum

Ermeniler her an gitmeye hazır, diyor...

Ermeni Cemaati Avukatı Diran Bakar'ın İDDİASI BÖYLE:

Ermeni Cemaati Avukatı Diran Bakar, Hrant Dink’in öldürülmesi, Malatya’da misyonerlerin katledilmesi ve rahiplere yönelik saldırıların, cemaat içinde endişe yarattığını söyledi. Bakar, "Azınlıklar, hálá Türkiye’de kendilerine yönelik olası saldırılardan korkuyor. Maddi durumu iyi olanlar, ’Bir şey olursa kaçarım’ diye düşünüp, gitmeye hazırlanıyor" dedi.

ERMENİ Cemaati Avukatı Diran Bakar, Hrant Dink’in öldürülmesi ve çocuklarının ülkeyi terk etmesi üzerine cemaatten maddi durumu iyi olan ailelerin her an gidebilecek gibi kendilerini hazırladığını söyledi. Bakar, Dink’in öldürülmesi, Malatya’da misyonerlerin katledilmesi ve son günlerde bir biri ardına rahiplere yönelik saldırıların cemaatte endişe yarattığını söyledi.

Dink’in çocuklarının Türkiye’yi terk ettiğini hatırlatan Bakar, "Maddi durumu iyi olanlar, ’Bir şey olursa kaçarım’ diyerek, hazırlar. Amerika’da, Fransa’da ve birçok ülkede yakınları var, onların yanlarına gidebilirler. Maddi durumu iyi olmayanlar ise Türkiye’de kalıyor. Daha çok gençler gitmeyi tercih ediyor" diye konuştu.

Bakar, azınlıklara yönelik birbiri ardına baskılar olduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin BM’ye üye olmasının ardından 1936’lı yıllarda da Cemaat Vakıfları’na yönelik baskıların başladığını söyledi.

AZINLIKLAR ENDİŞELİ

Bakar, "Türkiye’de şimdi gayrimüslimlerin kiliseleri açık, dinlerini icra ediyor, ticaret yapabiliyor, görünürde olan bu. Ancak korkuları var. Bu korku da her zaman oldu. Korku sadece Cumhuriyet dönemine ait bir korku da değil" diyerek, azınlıkların hálá Türkiye’de kendilerine yönelik olası saldırılara karşı endişeli olduğunu ifade etti.

İlgili Başlıklar:
Ermeni (43 haber)
Ermeni Sorunu (70 haber)






Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen fuhuş operasyonunda gözaltına alınanlar arasında İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Alat'ın da bulunduğu iddia edildi.

İKİ milyon YTL vurgun yapmışlar ve İKİ bin YTL'ye kiraladıkları villaya yerleşmişler...

Sinop'ta belediyede makam şoförü olarak görev yapan belediye işçisi, belediye başkanlığına adaylığını koydu.

Ülkücü öğrenciler polis eşliğinde okuldan çıkarıldı. DTCF'deki 2 öğrencinin yaralandığı kavga, 'omuz atmak'tan çıkmış...

Ankara Üniversitesi DTC Fakültesi’nde karşıt görüşlü iki grup taşlı sopalı çatışıyor. Taşlı sopalı kavgada 2 öğrenci yaralandı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam