Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 3 Aralık 2008Güncelleme: 03.12.2008 08:49 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
YAŞ Toplantıları
Türk Silahlı Kuvvetleri
Trafik Kavgaları
CNN
Ermeni Soykırımı İddiaları
DSP
Mustafa Sarıgül
Cem Yılmaz
DTP
Linç Girişimleri
Add to Google
28 Aralık 2007 Cuma 10:04 Toplum

İzmit Körfezi'nin doğu ucunda beliren, Marmara ve Çanakkale'de de görülen beyaz tabaka giderek yoğunlaşıyor

Beyaz madde geçen eylül Çanakkale Boğazı'nda da görülmüş, yapışkan maddenin ağlarını batırıp parçaladığını söyleyen balıkçılar isyan etmişti.

TÜBİTAK MAM ve İÜ'nün incelemelerine göre 'laptomedusea' denilen küçük bir deniz-anası türünün topluca ölümlerinden kaynaklanan jelimsi tabaka, deniz yüzeyini kaplamasının yanı sıra sarmaşık gibi suyun 5-10 metre altına da uzuyor.

Uzmanların, 'En geç aralıkta kaybolur' dediği tabaka, geçen hafta azalmıştı. Ancak beyaz tabakanın, dün körfezin İzmit açıklarını yeniden kaplaması endişe yarattı. Marmara'nın değişik bölgelerinde de görülen yoğun tabaka, deniz süpürgeleriyle temizlenemiyor. Dün beyaz maddenin içinde kalan karabatakların yüzemedikleri, sudan çıktıklarında kanatlarına yapışan artıklar yüzünden uçmakta zorlandıkları gözlendi. Bu durum, endişeleri daha da artırdı.

Önceki sabah da Çanakkale-Kilitbahir mini feribotlarının yanaştığı liman ve çevresinde de deniz yüzeyinin beyaz bir maddeyle kaplandığı görülmüştü. Kordon boyunda yürüyüş yapanlar köpüğe benzeyen beyaz maddeyle kaplanmış denizi tedirginlikle seyretti, ancak olup bitene bir anlam veremedi.

Beyaz madde geçen eylül Çanakkale Boğazı'nda da görülmüş, yapışkan maddenin ağlarını batırıp parçaladığını söyleyen balıkçılar isyan etmişti. Maddeyi laboratuvarda inceleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi araştırma görevlisi Özgür Emek İnanmaz "Su kalitesinde, tuzluluk ve oksijende bozukluk görmedik. Ama bu boğazdaki akıntıya bağlı olabilir. Eğer bu madde durgun körfezde, koyda olsaydı, tabakanın altındaki canlılar ölebilirdi" dedi.

İlgili Başlıklar:
Çevre Sorunları (103 haber)
Marmara Denizi (18 haber)





Yorumlar
hasan - 29.12.2007 09:01
Bunlar geçende konu olmuştu niye neden olduğunu yetkililer bulamıyormu okadar yenilikçi teknoloji devrimindeyken ..araştırmalar falan nie yok varsada niye sonuç bilinmiyor yani önemli bir sorun dimi.

Ekonomiden Sorumlu Devlet eski Bakanı Işın Çelebi ile sanatçı Aydan Şener’i karşı karşıya getiren anlaşmazlık, otopark tartışması nedeniyle yaşandı.

DTP'nin mitingine elinde bir bayrakla daldı, ve...

İSTEYEN HERKES MAHMUTPAŞA'DAN BU KIYAFETLERİ 50 YTL'YE ALABİLİYOR: COP DAHİL...

Şoför başından ağır yaralanınca, kontrolden çıkan kamyon bariyere çarparak yan yattı.

Yüksek Askeri Şura sona erdi. Sonuç: 5 asker irtica'dan 19 asker uyuşturucu ve ahlaka aykırı davranıştan olmak üzere toplam 24 asker TSK'dan ihraç edildi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam